הקאמבק שכולם חיכו לו? ההחלטה הסופית של יונייטד לגבי רונאלדו נחשפה

בצל מחלוקת עם אל-נאסר והליגה הסעודית, הפנומן הפורטוגלי עשוי לעזוב כבר בקיץ. לפי דיווח ב-"סקיי ספורט" , זה לא יהיה למנצ'סטר יונייטד, שאינה מעוניינת שישוב אליה: "אפשרות החזרה סגורה בהחלט"

(גודל טקסט)

כריסטיאנו רונאלדו נמצא במרכז השמועות על מעבר אפשרי, לאחר שהכריז על סירוב לשחק בליגה הסעודית. מאז הגעתו לאל נאסר בשנת 2023. השחקן, שמרוויח חוזה מהשווים ביותר בכדורגל העולמי – כ- 500,000 ליש"ט ליום – הביע תסכול מהאופן שבו מופצים הכספים בין הקבוצות הנשלטות על ידי קרן ההשקעות הציבורית הסעודית (PIF).

למרות שהקבוצה ניצחה בשני המשחקים בהם נעדר, רונאלדו ספג ביקורת על ניסיון להפעיל יותר מדי השפעה על הליגה שממנה נהנה מאז שהצטרף. הליגה הסעודית והקבוצה הבהירו כי הוא לא יקבע מדיניות מקצועית או עסקית, וכי אל-נאסר עצמאית בהחלטות הרכש והתקציבים עבור שחקנים גדולים.

כריסטיאנו רונאלדו שחקן אל נאסר | GettyImages

על פי הדיווחים, חוזהו של רונאלדו כולל סעיף שחרור בסך 44 מיליון יורו מיליון, שניתן להפעיל בחלון ההעברות הקרוב, מה שיכול לאפשר עזיבה בקיץ 2026. גם בשלהי הקריירה שלו, מספר קבוצות בעולם עדיין עשויות לראות בו השקעה ספורטיבית ומסחרית.

ב-"סקיי ספורט" מדווחים כי רונאלדו הזהיר את קרן ההשקעות הציבורית ואת הליגה הסעודית כי בכוונתו לעזוב אם לא יקבל ערבויות ספורטיביות נוספות. יעד אחד כבר סגור מבחינת החלוץ הפורטוגלי, כאשר מנצ'סטר יונייטד הודיעה כי אינה מעוניינת להחזיר את רונאלדו לקדנציה שלישית, ו"האפשרות נחשבת לסגורה לחלוטין". חלק מהאוהדים היו שמחים לראותו חוזר, אך כזכור הקדנציה הקודמת שהגיע לסופה בנובמבר 2022, הסתיימה בטונים צורמים.

אפשרויות עתידיות אחרות עבור רונאלדו כוללות חזרה לספורטינג ליסבון או מפגש מחודש עם ליאו מסי באינטר מיאמי. ווס בראון, בלם העבר של יונייטד, סבור כי ה-MLS או הליגה הפורטוגלית סבירות יותר מאולד טראפורד, וציין כי רונאלדו עדיין שואף לשחק במונדיאל, וכי סכסוך ההשבתה צפוי להיפתר. ייתכן שהפנומן ימתין עד לאחר גביע העולם בקיץ כדי להכריע לגבי צעדיו הבאים.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי