דיווח: תומאס טוכל יאריך את חוזהו כמאמן נבחרת אנגליה עד 2028

play
תומאס טוכל | Alex Pantling
צפו: שער של ואן דייק סידר לליברפול ניצחון והפסד בית ראשון לסנדרלנד

מאמן נבחרת אנגליה הנוכחי יישאר בתפקיד גם לאחר המונדיאל בקיץ הקרוב, למרות שקושר למנצ'סטר יונייטד. בממלכה מתחו ביקורת: "קצת מוזר לתת לו חוזה חדש"

(גודל טקסט)

תומאס טוכל עומד לחתום על הארכת חוזה עם נבחרת אנגליה עד 2028, על פי דיווח של "טיימס". משמעות המהלך היא שהמאמן הגרמני ימשיך בתפקידו גם לאחר המונדיאל בקיץ הקרוב, ויוביל את אנגליה גם ביורו 2028, אותו תארח לצד סקוטלנד, וויילס ואירלנד.

טוכל, לשעבר מאמן פריז סן-ז'רמן, צ'לסי ובאיירן מינכן, מונה לתפקיד בינואר 2025 כשחתם על חוזה לשנה וחצי, שיועד במקור למונדיאל 2026 בלבד. הטורניר הגדול בארצות הברית, קנדה ומקסיקו יתחיל ב-11 ביוני, ואנגליה תפתח את מסעה ב-17 ביוני מול קרואטיה. ההכרזה על ההארכה צפויה כבר היום (חמישי), לפני הגרלת ליגת האומות 2026/27.

יש עוד לא מעט עבודה. טוכל | GettyImages, Mike Hewitt

תחת הנהגת טוכל, אנגליה שיחקה עשרה משחקים, ומחזיקה במאזן מרשים – תשעה ניצחונות והפסד יחיד לסנגל במשחק ידידות שהתקיים ביוני האחרון. במוקדמות המונדיאל הוא הוביל את הנבחרת לרצף מושלם של שמונה ניצחונות, בהם כבשה 22 שערים ולא ספגה אפילו אחד.

עם זאת, ההחלטה להאריך את החוזה עוררה ביקורת. אדריאן דורהאם מ-"talkSPORT" העלה ספקות: "זה נראה קצת מוזר לתת לו חוזה חדש. ההופעות והתוצאות היו טובות, אבל נגד קבוצות שהיית מצפה מאנגליה לנצח". הוא הוסיף כי "אתה עדיין תוהה אם יש לו מה שצריך ברמת טורניר".

עם זאת, דורהאם הציע גם הסבר פרקטי להחלטה: "אם אתה נכנס למונדיאל כשהעתיד שלו לא מובטח, יש פוטנציאל שהוא יכול לנהל שיחות עם מועדונים. האם זה מסכן את המונדיאל שלנו?".

תומאס טוכל עם שחקני נבחרת אנגליה | GettyImages

טוכל, שנמצא ברשימת המועמדים של מנצ'סטר יונייטד למאמן הבא, ימשיך את ההכנות למונדיאל עם משחקי ידידות מול אורוגוואי ויפן במרץ, ולאחר מכן מול ניו זילנד וקוסטה ריקה לפני פתיחת הטורניר.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי