ג'ון אובי מיקל יצא במתקפה חריפה נגד מאמנו לשעבר, ז'וזה מוריניו, וטען כי הוא יודע שטעה בהתייחסותו לפרשת הגזענות של ויניסיוס ג'וניור. כזכור, כוכב ריאל מדריד האשים את גי'אנלוקה פרסטיאני כי קרא לו "קוף" במהלך המשחק הראשון בפלייאוף ליגת האלופות מול בנפיקה.
אופ"א הודיעה על הרחקה זמנית של פרסטיאני ממשחק אחד, מה שמונע ממנו להשתתף בגומלין, בזמן שהחקירה נמשכת. השחקן מכחיש את הטענות. מוריניו, מצדו, עורר סערה כשלאחר המשחק רמז כי ויניסיוס לעג לקהל בחגיגת השער שלו והזכיר את אגדת המועדון אוסביו כהוכחה לכך שבנפיקה אינה גזענית.
"כאשר אתה כובש שער כזה, אתה חוגג בצורה מכובדת", אמר מוריניו לאחר המשחק. כשנשאל אם ויניסיוס התגרה בקהל השיב: "כן, אני חושב שכן". עוד הוסיף: "כשהוא דיבר על גזענות אמרתי לו שהאדם הגדול ביותר בהיסטוריה של המועדון הזה היה שחור. הדבר האחרון שהמועדון הזה הוא גזעני".
מיקל, ששיחק תחת מוריניו בשתי הקדנציות שלו בצ'לסי, לא נשאר אדיש. בפודקאסט שלו, "Obi One Podcast", אמר: "מה שציפיתי לשמוע מהבוס הישן שלי היה שאין מקום לגזענות, בואו נחכה לסיום החקירה. אבל שהוא יצא ואמר שויניסיוס לא היה צריך לחגוג כך – זו הייתה הערה מרושלת". לדבריו, "הוא יהיה הראשון לדעת שטעה כאן. הוא אדם חכם ויודע מה היה צריך להגיד".
קשר העבר הוסיף כי הוא מצפה ממוריניו להתנצל בהמשך: "אין אף אחד ששיחק תחתיו שיש לו מילה רעה לומר עליו בכל הנוגע לגזענות. הוא יהיה הראשון שיגיד: טעיתי, הרגשות היו בשיאם ולא חשבתי על מה שאמרתי. ההצהרה שהוא נתן היא טעות ענקית, הוא יודע שהוא פאקינג טעה".
בינתיים, בנפיקה הודיעה כי תערער על ההרחקה הזמנית של פרסטיאני והדגישה את מחויבותה למאבק בכל צורה של גזענות או אפליה. לפי דיווח ב"דיילי מייל", מוריניו אף אסר על אזכור ריאל מדריד בחדר ההלבשה בעקבות הסערה, בעוד החקירה של אופ"א נמשכת והמתיחות לקראת הגומלין גוברת.
מה דעתך על הכתבה?