נשיא ברצלונה חשף: מועדון הפאר שהציע רבע מיליארד יורו על לאמין ימאל

play
לאמין ימאל שחקן ברצלונה חוגג שער | רויטרס
עונת שיא: צפו בכל השערים והבישולים של ירדן שועה 06:07

ז'ואן לאפורטה אישר כי אחד המועדונים הגדולים בעולם הגיש הצעת עתק על היהלום של הקטלונים, שסירבו: "חשבו שאנחנו משוגעים". פבריציו רומאנו עם פרטים נוספים

(גודל טקסט)

לאמין ימאל הוא ללא ספק היהלום הכי גדול שיש לכדורגל העולמי להציע. רבים יסכימו שמאז ליאו מסי, ברצלונה לא החזיקה במי שנחשב לדעת רבים לאחד השחקנים הטובים בעולם, אם לא הטוב שבהם, וכל זאת כשהוא רק בן 18 וכבר צבר קילומטראז' שלא מבייש חצי קריירה. כעת, נשיא המועדון, ז'ואן לאפורטה, חושף כי הקטלונים קיבלו הצעת עתק לרכישתו של לאמין, אך לא היו מוכנים אפילו להיכנס למשא ומתן.

לאמין ימאל ערך את הופעת הבכורה שלו בעונת 2022/23 עם הופעת ליגה אחת כמחליף בגיל 16, וב־2023/24 כבר רשם 37 הופעות בליגה הספרדית עם חמישה שערים וחמישה בישולים. הפריצה הגדולה הגיעה בהמשך, כשהצטיין ביורו 2024 במדי נבחרת ספרד, סייע לזכייה בטורניר ונבחר לשחקן הצעיר המצטיין ולנבחרת הטורניר.

לאמין ימאל | Quality Sport Images

מאז, התרומה שלו לברצלונה זינקה ל־19 שערים ו־22 בישולים ב־56 הופעות בליגה. לפי לאפורטה, ההצעה של פריז סן ז'רמן, שעמדה על 250 מיליון יורו (רבע מיליארד יורו), הוגשה כשהשחקן היה בן 17 בלבד, והמועדון סירב מיד. "כשפ.ס.ז' הציעה 250 מיליון אירו עבור לאמין ימאל, והוא היה בן 17, אנשים חשבו שאנחנו משוגעים", אמר לאפורטה בראיון.

גם עיתונאי ההעברות הבכיר, פבריציו רומאנו, הוסיף פרטים ולדבריו ההצעה הוגשה סביב אפריל- מאי 2024, לפני הפריצה הגדולה ביורו. לדבריו, מדובר בהצעה רשמית של המועדון הצרפתי, אך בברצלונה סירבו לפתוח כל מו"מ. רומאנו ציין כי לשני המועדונים קשר טוב עם הסוכן ז'ורז'ה מנדש, שהיה מעורב בשיח, אך ההחלטה של הקטלונים הייתה חד משמעית – להשאיר את הכישרון הצעיר כחלק מרכזי מהפרויקט.

עוד באותו נושא: ברצלונה בכדורגל, לאמין ימאל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי