ג'ק פלטשר, כוכב האקדמיה של מנצ'סטר יונייטד ובנו של דארן פלטשר, קיבל עונש השעייה לשישה משחקים לאחר שהשתמש במונח "gay boy" במהלך משחק גביע בנוער של יונייטד מול בארנסלי בתחילת העונה. השחקן בן ה-18 קיבל כרטיס אדום ישיר באוקטובר ולא ידעו מה יהיה עונשו. כעת פרסמה ההתאחדות האנגלית את פרטי הדיון המשמעתי, שהטיל עונש כבד על פלטשר על ההתבטאות, אותה לא הכחיש.
בדו"ח ההתאחדות צוין כי בדקה ה-62 של המשחק, פלטשר היה מעורב בעימות מילולי עם שחקן בארנסלי לאחר שער של הקבוצה המארחת. בתגובה לדברים שנאמרו על אביו דארן ועל אחיו התאום טיילר, הודה פלצ'ר שאמר: "נראה שאתה יודע הרבה עליי, אתה ילד הומו?" מועצת המשמעת קיבלה את טענותיו של פלטשר לגבי מגע פיזי במהלך המשחק, שכלל שתי עבירות בלי הכדור – הפלה לקרקע בהתקפה שהובילה לשער ודריכה על גיד האכילס כאשר הכדור לא היה במשחק, כפי שתועדו בראיות וידאו. ג'ק הסביר שזו הייתה הסיבה המרכזית להתפרצות המילולית שלו מול היריב, אף שהדבר לא מצדיק את השימוש בשפה הפוגענית.
פלטשר מסר בהצהרה: "אני באמת מצטער על המילה הפוגענית שהשתמשתי בה בלהט הרגע. למרות שלא הייתה לי כוונה להשתמש במונח כפגיעה הומופובית, אני מבין לחלוטין ששפה כזו אינה מקובלת והתנצלתי מיד לאחר המשחק. אני רוצה להיות ברור – הרגע הקצר הזה לא משקף את האמונות או הערכים שלי".
בנוסף לעונש הההרחקה לשישה משחקים וקנס של 1,500 ליש"ט, חייבה ההתאחדות את פלטשר להשתתף בתוכנית חינוך חובה פנים-אל-פנים, שחייבת להסתיים עד 2 ביוני 2026, אחרת יושעה ללא הגבלת זמן ממשחקי הכדורגל עד להשלמתה.
מה דעתך על הכתבה?