מסצ'ראנו על הביקור בבית הלבן: "חשבתי שנדבר על כדורגל"

מאמן אינטר מיאמי התייחס לסערה סביב הביקור בבית הלבן, הדגיש כי הוא נקבע זמן רב מראש וטען: "מה שראיתם בטלוויזיה, זה מה שהיה"

(גודל טקסט)

אינטר מיאמי, ובראשה ליאונל מסי, ניצבת בימים האחרונים בלב סערה לאחר הביקור בבית הלבן, שבמהלכו עמדו שחקני הקבוצה מאחורי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בזמן שנשא נאום שכלל גם התייחסות למלחמה באיראן. מה שהיה אמור להיות טקס חגיגי לרגל הזכייה באליפות ה-MLS, הפך במהירות לאירוע מעורר מחלוקת, שיצר ביקורת חריפה ברשתות החברתיות ובתקשורת גם נגד מסי עצמו בעקבות "ביקור היסטורי אצל טראמפ".

הקבוצה הגיעה לבית הלבן ביום חמישי במסגרת המסורת האמריקאית של אירוח אלופת ה-MLS, אך עצם ההשתתפות של מסי וחבריו באירוע לצד טראמפ שדיבר על המלחמה באיראן, ובפרט התמונות שבהן נראו ניצבים מאחוריו בזמן נאומו, הפכו את הביקור לסיפור שמיד חרג מגבולות הספורט.

דונלד טראמפ וליאו מסי
| אימג'בנק GettyImages

מאמן הקבוצה, חאבייר מסצ'ראנו, נשאל על הביקור במסיבת עיתונאים לקראת המשחק מול די.סי יונייטד, והבהיר כי מבחינתו מדובר היה במסורת מקובלת. "חשבתי שנדבר על כדורגל", אמר תחילה. "פעלנו לפי נוהג מקובל, שלפיו הקבוצה שזוכה באליפות מגיעה לבית הלבן".

מסצ'ראנו הדגיש כי הביקור תוכנן זמן רב מראש: "זה נקבע לפני הרבה זמן, לשבוע שבו אנחנו משחקים כאן בוושינגטון. היינו שם כמה שעות, ראינו קצת מהבית הלבן, לא הרבה, רק מה שהתאפשר. המפגש עם הנשיא טראמפ היה בדיוק מה שנראה בטלוויזיה, לא הרבה מעבר לזה".

התמונות של מסי ושחקני אינטר מיאמי לצד טראמפ בבית הלבן הפכו במהירות לשיחת היום ברשתות החברתיות ועוררו ביקורת מצד חלק מהאוהדים והציבור. עבור הקבוצה, מדובר היה באירוע רשמי לציון האליפות; עבור אחרים, עצם הנוכחות לצד הנשיא האמריקאי הפכה את הביקור לנושא שנוי במחלוקת הרבה מעבר לכדורגל.

עוד באותו נושא: דונלד טראמפ, ליאו מסי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי