שבוע בלבד לפני הבחירות לנשיאות ברצלונה, אגדת המועדון ומאמנה לשעבר, צ'אבי הרננדס, שבר שתיקה של שנתיים ותקף בחריפות את הנשיא ז'ואן לאפורטה ואת יועצו הקרוב אלחנדרו אצ'בריה. בראיון מקיף ל"לה ונגוארדיה" טען כי החליט לדבר כעת משום ש"הסיפור שהמועדון מספר על מה שקרה הוא שקרי לחלוטין".
לדברי צ'אבי, לאחר פיטוריו בחר לשמור על שתיקה מתוך כבוד למועדון. "אחרי שעזבתי החלטתי לא לומר דבר מתוך כבוד לברצלונה. כולם יודעים כמה אני אוהב את המועדון – כל המשפחה שלי אוהדי בארסה. אבל הרגשתי צורך להסביר את עצמי ולספר את הצד שלי". צ'אבי סיפר כי בתחילה יחסיו עם לאפורטה היו טובים מאוד: "חתמתי בברצלונה בזכותו, אבל בסופו של דבר הוא אכזב אותי". לדבריו, הסיבה לכך היא שפוטר מבלי שנאמרה לו האמת. "הוא פיטר אותי בהשפעת מישהו שאני מאמין שיש לו יותר כוח מהנשיא – אלחנדרו אצ'בריה. בפועל, הוא זה שפיטר אותי".
המאמן לשעבר סיפר כי בחודש ינואר של עונתו האחרונה הודיע להנהלה כי יעזוב בתום העונה "לטובת המועדון וגם לטובתי האישית". לדבריו, לאחר מכן הקבוצה המשיכה לנצח ובמשך חודשים ניסו לשכנע אותו להישאר. הוא אף נפגש עם אצ'בריה כדי להבין את עמדת ההנהלה: "אמרתי לו שיש לי ספקות כי מצד אחד מבקשים ממני להמשיך, אבל אני לא בטוח".
לטענת צ'אבי, לאחר ההדחה מליגת האלופות מול פריז סן ז'רמן וההפסד בליגה לריאל מדריד, התקבלה החלטה לשנות כיוון. עם זאת, מאמן ברצלונה לשעבר סיפר כי בהמשך נערכה ארוחת ערב בביתו של לאפורטה, שבה הנשיא שכנע אותו לחזור בו מהחלטתו. "הוא אמר לי: 'אני לא רואה את הקבוצה בלעדיך, לא את הקאמפ נואו החדש ולא את חגיגות 125 השנים של המועדון בלעדיך כמאמן'".
עם זאת, זמן קצר לאחר מכן היחסים הידרדרו שוב. צ'אבי טען כי במהלך פגישה מקצועית עם הצוות התפרץ אצ'בריה וטען כי ההכנה הפיזית של הקבוצה היא "אסון". המאמן לשעבר דחה זאת והציג נתונים שלדבריו הוכיחו אחרת. "יש סטטיסטיקות שמראות שמאז 2003 אף קבוצה של ברצלונה לא רצה יותר מאשר הקבוצה שלנו שזכתה באליפות", אמר.לטענת צ'אבי, לאחר מכן החל קמפיין נגדו, ואף הופצו שמועות בקרב שחקנים כי הוא מתכנן למכור אותם. "אצ'בריה דיבר עם שחקנים כמו סרג'י רוברטו, אראוחו, פדרי ורפיניה ואמר להם שאני רוצה למכור אותם – וזה פשוט לא נכון", טען.
צ'אבי הכחיש גם כי הגיש רשימה רחבה של שחקנים לשחרור. "בגלל מגבלות הפייר פליי דיברנו רק על מכירה אחת אפשרית, ואני מעדיף לא לומר את שמו של השחקן מתוך כבוד". בנוסף התייחס גם למנהל הספורטיבי דקו ואמר כי הוא מכבד אותו, אך טען כי "הוא כבול לאצ'בריה, שהוא זה שבאמת מקבל את ההחלטות".
המאמן לשעבר חשף גם פרטים על ניסיון החזרתו של ליאו מסי למועדון. "מסי היה למעשה סגור. דיברנו במשך חודשים אחרי המונדיאל והוא היה נרגש לחזור. אפילו הייתה הסכמה מצד לה ליגה", אמר. לדבריו, המהלך בוטל לבסוף על ידי לאפורטה. "הנשיא אמר לי שאם מסי יחזור תהיה מלחמה נגדו והוא לא יכול להרשות זאת", סיפר צ'אבי שגם הוסיף כי יחסיו עם מסי נותרו טובים.
בסיום הראיון צ'אבי התייחס גם לתמיכתו במועמד ויקטור פונט בבחירות לנשיאות, אך הדגיש כי אין בכך רמז לחזרה עתידית למועדון. "כרגע אני לא חושב שאחזור לברצלונה. כבר השלמתי את הפרק שלי כשחקן וכמאמן".
מה דעתך על הכתבה?