מאמן מנצ'סטר יונייטד לשעבר שוקל קאמבק לכדורגל המועדונים

play
שחקני מנצ'סטר יונייטד חוגגים | אימג'בנק GettyImages, James Gill - Danehouse
תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 18.3 05:21

לפני שיצעיד את נבחרת אוסטריה במונדיאל 2026, בגרמניה דווח כי ראלף ראנגניק שוקל לחזור לבונדסליגה או לפרמיירליג בסיום הטורניר, אז גם יסתיים חוזהו בנבחרת

(גודל טקסט)

ראלף ראנגניק מקווה להרשים עם נבחרת אוסטריה במונדיאל הקרוב, אך עתידו לאחר הטורניר עדיין לא ברור. על פי דיווח ב"ספורט בילד" הגרמני, מאמן נבחרת אוסטריה שוקל חזרה לבונדסליגה, בזמן שחוזהו בהתאחדות האוסטרית יפוג לאחר מונדיאל 2026.

למרות שראנגניק קיבל הצעה להאריך את חוזהו, עדיין לא ברור האם יבחר להמשיך בתפקידו. על פי הדיווח, המאמן בן ה-67 מעוניין להמתין עד לאחר פגרת הנבחרות הקרובה בסוף מרץ לפני שיקבל החלטה סופית לגבי עתידו.

ראלף ראנגניק | Alex Livesey

עוד צוין בדיווח כי תפקיד כמאמן אינו נחשב לאפשרות סבירה עבור ראנגניק, אך חזרה לבונדסליגה או תפקיד בפרמיירליג כמנהל ספורטיבי כן עומדים על הפרק. בשלב זה לא פורסמו שמות של מועדונים שעשויים לקלוט אותו.

ראנגניק מחזיק ברזומה עשיר בבונדסליגה, לאחר שאימן את שטוטגרט, האנובר 96, שאלקה 04, הופנהיים ור.ב לייפציג. בנוסף, שימש כמנהל הספורטיבי בלייפציג בין 2012 ל-2019, ובהמשך גם כמנהל הספורט הגלובלי בקונצרן רד בול. תפקידו האחרון בכדורגל המועדונים היה במנצ'סטר יונייטד, שם אימן מדצמבר 2021 עד מאי 2022.

ראלף ראנגניק | Jan Woitas/picture alliance via Getty Images

לאחר מכן, עבר ראנגניק לנבחרת אוסטריה והוביל אותה ליורו 2024, שם הרשימה בשלב הבתים אך הודחה בשמינית הגמר לאחר הפסד 2:1 לטורקיה. בהמשך, רשמה הישג משמעותי נוסף עם העפלה למונדיאל 2026 כמנצחת בית המוקדמות – הופעה ראשונה בטורניר מאז 1998.

בבית הכולל את ארגנטינה, אלג'יריה וירדן, היעד המינימלי של אוסטריה הוא העפלה לשלב הנוקאאוט. בסוף מרץ תפגוש הנבחרת את גאנה ודרום קוריאה למשחקי ידידות, ובהמשך גם את תוניסיה, לפני שתפתח את גביע העולם ב-16 ביוני במשחק מול ירדן.

עוד באותו נושא: ראלף ראנגניק

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי