כמה מחברי הבית התחתון של הפרלמנט בהולנד קיבלו אתמול (שלישי) עצומה הקוראת להחרים את מונדיאל 2026 שייערך בארה"ב, קנדה ומקסיקו. מי שהגיש את העצומה הוא מפיק הטלוויזיה טאון ואן דה קויקן, שהופיע עם שלט עליו נכתב: "להחרים את מונדיאל טראמפ". לפי הדיווחים בהולנד, יותר מ-170 אלף בני אדם כבר חתמו על העצומה.
ואן דה קויקן טען כי הקריאה מופנית לא רק לנבחרת הולנד, אלא גם לנציגים רשמיים של המדינה. לדבריו, השתתפות בטורניר תעניק לגיטימציה לממשל האמריקאי, שלטענתו "מערער את הדמוקרטיה" ומוביל את העולם למשבר.
ואן דה קויקן הודה כי ניתן להתווכח על יעילותם של חרמות. בהתייחס לטורנירים קודמים שנערכו ב"משטרים בעייתיים" ובהם השתתפה הולנד, אמר: "בדיעבד אתה עלול להבין שהיית בצד הלא נכון של ההיסטוריה. צריך לשקול לא רק מה עובד, אלא גם מתי נכון לנקוט עמדה מוסרית".
למרות המחאה והעצומה, אין שום ספק שהולנד תשלח את הנבחרת שלה למונדיאל.
הולנד הוגרלה לבית ו' ואלו המשחקים שלה:
14 ביוני: הולנד – יפן
20 ביוני: הולנד – מנצחת פלייאוף B אירופי
25 ביוני: תוניסיה – הולנד
מה דעתך על הכתבה?