"אני רואה את נוייר ברמה של ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו"

play
מנואל נוייר | GettyImages
תיקתקנו, 27.3 06:12

המאמן האגדי משוכנע כי גם בגיל 40 שוער באיירן עדיין ברמה עולמית, והסביר בריאיון בגרמניה למה היה מאריך את חוזהו בשלוש שנים, איך הבווארים קיבלו מתנה כשרכשו אותו משאלקה ואף השווה אותו לשני הענקים

(גודל טקסט)

סביב יום הולדתו ה-40 שחל היום (שישי) של מנואל נוייר, שוער השנה בעולם חמש פעמים, מתלהט הוויכוח בכדורגל הגרמני בשאלה האם באיירן מינכן צריכה להאריך את חוזהו, שמסתיים בקיץ הקרוב, לעונה נוספת. המאמן הוותיק פליקס מגאת', שאימן אותו בשאלקה בין השנים 2009 ל-2011, הביע דעה ברורה בריאיון ל-"בילד": "בקבוצה שלי, מנואל היה שוער עוד שלוש שנים".

המאמן האגדי נימק: "ייתכן שהוא איבד מעט מהירות ויכולת קפיצה במהלך השנים, אבל הוא עדיין שוער מצטיין כי יש לו תכונה מיוחדת מאוד שלא פוחתת עם הגיל. הוא יכול לשחק מההגנה כמו שאף שוער אחר לא. וזה לא רק בגלל שהוא כל כך חזק עם הכדור ברגליים, אלא בגלל שהוא מבין את המשחק כל כך טוב".

פליקס מגאת' | Peter Steffen/picture alliance via Getty Images

"עוד לפני שהוא תופס את הכדור, הוא יודע בדיוק לאן לזרוק אותו כדי ליזום התקפת מתפרצת", הסביר מגאת', "הוא יכול לעשות את זה טוב יותר משחקני שדה רבים. וזו הסיבה שהוא תמיד יהיה חשוב לקבוצה שלו – זו תכונה נהדרת שרבים מזלזלים בה לחלוטין".

מגאת' סיפק אמירה מסקרנת ומעוררת דיון בפני עצמה, כשהשווה את נוייר לשני השחקנים הגדולים ביותר בדור הנוכחי: "לגבי ההופעות של מנואל, החשיבות שלו לבאיירן ולנבחרת, וההישגים שלו, אני רואה אותו ברמה של ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו בתפקידו".

מסי ורונאלדו | רויטרס

"העובדה שמנואל עדיין משחק ברמה הבינלאומית הגבוהה ביותר בגיל 40 אינה מקרית. אפילו כשהיינו יחד בשאלקה, הוא היה מקצוען גמור. לדוגמה, הוא תמיד היה בחזית במהלך ריצות סיבולת. זה יוצא דופן עבור שוער ומראה שהוא אוהב כדורגל ונותן את כל כולו כדי להוציא מעצמו את המיטב", הסביר המאמן הוותיק.

בנוגע לדמי ההעברה בסך 30 מיליון יורו ששולמו עבורו כשעבר משאלקה לבאיירן ב-2011, שהיו שנויים במחלוקת, מגאת' טען: "במבט לאחור, המחיר לא היה סתם מציאה – זו הייתה מתנה! באיירן קיבלה שוער ברמה עולמית ל-15 שנים. בשוק של היום, מנואל, בכושר השיא שלו דאז, בהחלט היה שווה כ-150 מיליון יורו".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי