מסוט אוזיל פתח צוהר לחייו החדשים באיסטנבול לאחר פרישתו מכדורגל ב-2023, וחשף גם את המריבה הארוכה עם אביו, מוסטפא, שנמשכת מאז המעבר שלו מריאל מדריד ב-2013. הכדורגלן הגרמני לשעבר נולד להורים מהגרים טורקים בגלזנקירכן, אך תמיד הרגיש קשר עמוק למולדת אביו, קשר שהוביל אותו בסופו של דבר לפנרבחצ'ה אחרי תקופתו בארסנל.
אוזיל, שסיים את הקריירה שלו בבשאקשהיר, ממשיך לקרוא לאיסטנבול ביתו. ב-2019 רכש מגרש בשכונת קוצ'וק ג'אמילצה היוקרתית בעיר, תמורת סכום מוערך בכ-10 מיליון דולר, עם נוף מרהיב לים הבוספורוס. מאז השלים אוזיל בנייה של אחוזה ענקית ומפוארת הכוללת חדר כושר יוקרתי ומזרקה עגולה יחודית – שם מצטלמת אשתו אמינה.
המיקום מאפשר לו להיות שכנו של הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, שהיה השושבין בחתונתו של אוזיל ב-2019. מאז הפכו השניים לחברים קרובים, ואוזיל נחשב למי שיכול להגיע לביקור אצל הנשיא גם ללא הזמנה. קשר זה כה הדוק, עד שבנותיו של אוזיל, אדא ואלה, מכנות את הנשיא "סבא".
למרות שאוזיל ואשתו שומרים על קשר עם סבתם הביולוגית של ילדיהם, גוליזר, הקשר שלו עם אביו נותר מנותק. לפי הדיווחים, אוזיל לא יצר קשר עם אביו מוסטפא מאז 2013, כאשר היה אז הסוכן שלו שנכשל במשא ומתן על הארכת החוזה בריאל מדריד. באותה תקופה האשים המועדון את אוזיל ואת אביו בחמדנות, בעוד מוסטפא כינה את נשיא המועדון, פלורנטינו פרס, אדם שלא ראוי לכבוד.
לאחר הפרישה, אוזיל שמר על פרופיל נמוך והקדיש עצמו לאקדמיית הכדורגל שלו ויוזמות צדקה, אך לא נמנעו גם מחלוקות. ב-2024 הציג אוזיל קעקוע של זאב אפור ודגל עם שלושה סהרונים – סמלים המקושרים לקבוצת הימין הקיצוני "הזאבים האפורים", שנאסרה במספר מדינות. בשל כך נמנע ממנו להשתתף באירוע הוקרה לשחקן לשעבר דייגו ריבאס ב-2025.
כוכב העבר גם היה מעורב במחלוקת פוליטית נוספת, כשנטען כי פרסם ומחק מפה שהכחישה את קיומה של מדינת ישראל. אוזיל היה תומך נחרץ של פלסטין לאורך השנים, ואף שיתף תמונה של מפה עם ישראל שסומנה ב-X אדום, כאשר המילה "פלסטין" מופיעה במקום באותיות מודגשות.
מה דעתך על הכתבה?