לחדר ההלבשה של צ'לסי נמאס מהתנהגותו של אנסו פרננדס העונה. לפי דיווח ב"טלגרף", חבריו לקבוצה כועסים במיוחד על מעשיו האחרונים, ובפרט על הצהרותיו הפומביות בנוגע לאפשרות עזיבה, שנשמעו כמעט כהצעה עצמית לריאל מדריד. בראיון לערוץ היוטיוב של "Avirales", אמר פרננדס: "הייתי רוצה לגור בספרד. אני ממש אוהב את מדריד, היא מזכירה לי את בואנוס איירס. הייתי גר במדריד. כדורגלן חי איפה שהוא רוצה".
מוקדם יותר, ב-ESPN, אחרי ההדחה מליגת האלופות מול פ.ס.ז', הוא גם הביע ספק לגבי עתידו בבלוז: "אני לא יודע. נשארו שמונה משחקים והגביע האנגלי. יש את המונדיאל ואז נראה". בעקבות כך, הקפטן הנוכחי של צ'לסי, בעקבות פציעתו של ריס ג'יימס, נמצא תחת בדיקה אינטנסיבית מצד חבריו לקבוצה והאוהדים. "זו צ'לסי, לא מקפצה לקבוצה אחרת. אם הלב שלך כבר במדריד, אתה לא צריך ללבוש את החולצה הכחולה. בצ'לסי אנחנו משחקים בשביל הסמל, לא בשביל העברה עתידית", אמר ג'ון אובי מיקל, לשעבר שחקן הקבוצה, בפודקאסט שלו.
למתח סביב פרננדס מצטרפים גם העימותים עם חלק מחבריו לקבוצה. לפי דיווח ב"טלגרף", כבר התרחשו מספר עימותים סוערים, כולל וויכוח עם השוער יורגנסן במשחק נגד פריז סן ז'רמן, ודברים דומים קרו גם עם שחקנים אחרים שהותקפו על ידו בפומבי במהלך המשחקים.
למרות זאת, המשבר הספורטיבי החמור בצ'לסי, שכלל גם הכרזה על הפסדי שיא בהיסטוריה של הפרמיירליג, עשוי להוביל את הקבוצה לשקול מכירה של פרננדס בקיץ הקרוב, אף על פי שחוזהו מסתיים רק ב-2032. בגיל 25, לשחקן לא יחסר עניין מקבוצות אחרות.
מה דעתך על הכתבה?