לצד רוברטו מנצ'יני ואנטוניו קונטה, שמו של פפ גווארדיולה מתחיל להישמע בחוזקה כמועמד הבא לאימון נבחרת איטליה, אחרי ההדחה המפתיעה בפנדלים על ידי בוסניה. לפי דיווח "גאזטה דלו ספורט", התפטרותו הצפויה של ג'נארו גאטוסו, שלא הצליח להעפיל עם איטליה למונדיאל הקיץ, עוררה שורה של שמועות על מחליפים פוטנציאליים.
המועמדים המרכזיים הם שניים איטלקים – רוברטו מנצ'יני ואנטוניו קונטה – אך הפצצה האמיתית עשויה להיות הגעתו של גווארדיולה, שעתידו במנצ'סטר סיטי בספק לאחר עונה מאכזבת. "השמועה סביב גווארדיולה הגיונית, מכיוון שתמיד הביע רצון לאמן נבחרת לאומית, וכעת נראה שהכל מסתדר", נכתב בדיווח.
הנבחרת האיטלקית, שצריכה לבנות את עצמה מחדש לאחר שנים של היעדרות מהמונדיאל, ניצבת בפני מהפך משמעותי במטרה להחיות את המותג הלאומי שלה. ההדחה הדרמטית מול בוסניה השאירה את איטליה מזועזעת, והפדרציה תיאלץ לנקוט צעדים דרסטיים כדי להתכונן לעתיד.
אם ההצעה תתממש, גווארדיולה עשוי למלא את החור ביוני, במדינה שהוא כבר מכיר היטב מתקופתו בברשיה. למרות שמדובר במצב יוצא דופן לראות מאמן זר על ספסל איטליה, הרעיון בהחלט אינו בלתי סביר, ומסע הקאמבק של האיטלקים מתחיל להיראות במרחק נגיעה.
מה דעתך על הכתבה?