דרמת הפיטורים בצ'לסי נחשפת: "הכוכבים חתרו תחת המאמן, לבעלים אין מושג"

play
ליאם רוזניור עם אנסו פרננדס | Robin Jones
צפו: 0:3 גדול לברייטון על צ'לסי האומללה, דני וולבק הבקיע 02:08

פיטורי ליאם רוזניור מהבלוז מעוררים סערה, כשגארי נוויל מפנה אצבע מאשימה כלפי מארק קוקורייה ואנצו פרננדס. לדבריו, השחקנים המנוסים חתרו תחת המאמן הצעיר, בעוד מדיניות הבעלים זכתה לביקורת קטלנית: "זה מגוחך, הם טעו בגדול"

(גודל טקסט)

ליאם רוזניור פוטר אתמול (רביעי) מצ'לסי לאחר חמישה הפסדי ליגה רצופים בפרמיירליג, במהלכם הקבוצה לא הצליחה לכבוש שער. את מקומו ימלא באופן זמני קלום מקפרלן עד תום העונה. המאמן בן ה-41 חתם על חוזה ארוך טווח לחמש וחצי שנים לאחר שהגיע מקבוצת שטרסבורג הצרפתית, גם היא בבעלות משותפת של טוד בוהלי ו־Clearlake Capital. למרות זאת, הוא רשם רק 11 ניצחונות ב-23 משחקים בכל המסגרות, כאשר ההפסד 3:0 לברייטון ביום שלישי התברר כנקודת השבר שהובילה להחלטת ההנהלה.

ביקורת חריפה במיוחד הגיעה מצד הפרשן וכדורגלן העבר גארי נוויל, שהתייחס למהלך של המועדון ולשחקני הקבוצה. נוויל האשים את מארק קוקורייה ואת אנצו פרננדס בכך ש"חתרו תחת" רוזניור, לאחר ששניהם שיבחו לאחרונה את המאמן הקודם, אנצו מארסקה, שהוחלף על ידי רוזניור.

ליאם רוזניור עם מארק קוקרייה | ALBERTO PIZZOLI

"התוצאות לא היו מספיק טובות, וכשהן לא טובות – מאמן מפוטר", אמר נוויל בשידור ב-"Sky Sports News". "אבל קוקורייה ופרננדס – שחקנים מנוסים, ואולי היחידים המנוסים בצ'לסי – למעשה חתרו תחתיו כשדיברו בצורה כל כך חיובית על מארסקה, תוך רמיזה שהם לא היו טובים תחתיו".

כדורגלן העבר של מנצ'סטר יונייטד המשיך בביקורתו על מדיניות המועדון: "אני לא רואה את התוכנית הזו של צ'לסי. חוזים לשש ושמונה שנים – זה כמעט מגוחך כבר מההתחלה, בין אם זה למאמן או לשחקן. לבעלים אין מושג מה עושים". לדבריו, האחריות אינה רק על המאמן: "זה לא משקף את המאמן שלא היה צריך להגיע לתפקיד הזה כל כך מהר. הוא היה צריך להמשיך לפתח את הקריירה שלו כמאמן צעיר ומבטיח. אבל אי אפשר לסרב לצ'לסי".

נוויל הוסיף: "אני לא מופתע שרוזניור עוזב, אבל כן מופתע שזה קורה עכשיו. חשבתי שזה יימשך עד סוף העונה. זה לא שיקוף עליו בכלל – הוא הפסיד הרבה משחקים לאחרונה ויהיה מאוכזב מזה. אבל עכשיו זה הזמן של הבעלים, המנהלים המקצועיים והשחקנים להסתכל על עצמם". לסיום אמר נוויל: "הקהל יהיה מזועזע ממה שקורה במועדון. הבעלים טעו בגדול. יש שם שחקנים מוכשרים, הנהלה צעירה יחסית מבחינת ניסיון באירופה, ובעלות צעירה – אבל חייב להיות גם ניסיון בתוך המועדון".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי