יורק סיטי הבטיחה עלייה לליגה הרביעית באנגליה, אחרי אחד הסיומים המותחים ביותר לעונה בליגה הלאומית. ג'וש סטונס הבקיע בדקה ה-13 של תוספת הזמן, ושבר את לבם של אוהדי ושחקני רוצ'דייל.
המשחק ביום האחרון של העונה היה מיקרוקוסמוס של כל מירוץ האליפות: יורק הגיעה למשחק עם 107 נקודות כשהיא זקוקה לנקודה אחת בלבד, ורוצ'דייל פיגרה בשתי נקודות ונזקקה לניצחון. כשעמנואל דיזרובה, שחקן רוצ'דייל, הבקיע בראשו בדקה ה-95 כדי להעלות את קבוצתו ליתרון – אוהדי הבית פרצו למגרש, כשנדמה היה שרוצ'דייל חטפה את האליפות. אך הכדור חזר למגרש, וסטונס עשה היסטוריה.
York City's view from the 103rd minute equaliser to snatch promotion away from Rochdale today.
— The Away Fans (@theawayfans) April 25, 2026
Absolutely insane. 🤯 pic.twitter.com/xDOdSLqnRp
Rochdale thought they had won the game and been promoted! 🤯 pic.twitter.com/zKW5IVXIVI
— EPL Bible (@EPLBible) April 25, 2026
THE MOST DRAMATIC END TO A SEASON YOU'LL EVER WITNESS 🤯
— Men in Blazers (@MenInBlazers) April 25, 2026
York City snatched the title and promotion to League Two from Rochdale with a 102nd-minute goal in the time added on after the home fans invaded the pitch thinking they'd won in the 95th minute🫠pic.twitter.com/aKlc5L65t7
יורק, שהפסידה את מקומה לבארנט בעונה שעברה, לא תחמיץ הפעם – וזאת לאחר שצברה 203 נקודות מצטברות בשתי העונות. ה"מינסטרמן" הפסידו רק תשע נקודות מתוך 66 אפשריות מאז ראש השנה – הישג יוצא דופן המתגמל את השקעת 6 מיליון הליש"ט של הבעלים ג'ולי-אן ומת'יו אוגלה.
המשחק עצמו עורר גם דיון ציבורי: ערב הגמר, שתי הקבוצות פרסמו הצהרה משותפת נדירה בדרישה לשנות את כללי העלייה. "אנו קוראים לליגה הלאומית, לרגולטור הכדורגל, ל-EFL ולפרמיירליג להתכנס מיד ולפתור את הנושא הזה, כדי שלא נצטרך להדגיש את אי הצדק הזה שנה אחר שנה", נכתב בהצהרה. "אחת מאיתנו תצטרך להילחם שוב בפלייאוף. עם זאת, שתינו מאמינות בתוקף שלא צריך להיות כך".
רוצ'דייל תיאלץ כעת לעבור את הפלייאוף – ותתמודד מול המנצחת במשחק בין סקאנת'ורפ לסאות'נד על מקום בגמר וומבלי. ההיסטוריה אינה לטובתה: רק שש קבוצות שסיימו שניות עלו דרך הפלייאוף ב-23 השנים האחרונות.
מה דעתך על הכתבה?