אקס טוטנהאם בווידוי מפתיע על קיין: "לא היו לו ההרגלים הטובים ביותר"

מאוריסיו פוצ'טינו, שאימן את החלוץ האנגלי בתרנגולים, שיתף על תחילת הדרך של קפטן באיירן מינכן: "כשהתחלנו לעבוד איתו, ראינו שהמנטליות שלו מכוונת להצלחה"

(גודל טקסט)

מאוריסיו פוצ'טינו, מאמן טוטנהאם לשעבר וכיום מאמנה של נבחרת ארצות הברית, סיפר בפודקאסט "Stick to Football" על ראשית דרכו בתרנגולים – וכיצד סייע להארי קיין לפרוץ ולמצות את הפוטנציאל, עד להפיכתו למלך שערי טוטנהאם בכל הזמנים, ולסקורר אימתני כפי שהוא היום.

פוצ'טינו הסביר שהעלייה של קיין לא הייתה מיידית ודרשה שינוי משמעותי בגישה היומיומית שלו למקצוע: "כשטים שרווד עזב את המועדון ואנחנו הגענו, אני חושב שהארי קיין היה החלוץ השלישי או הרביעי. כשהתחלנו לעבוד איתו, ראינו שהמנטליות שלו מכוונת להצלחה".

הארי קיין ומאוריסיו פוצ'טינו | GettyImages

"זה נכון שלא היו לו ההרגלים הטובים ביותר", הודה המאמן הארגנטינאי, "אבל אחרי שיחה איתו הוא היה מאוד אינטליגנטי ומהיר לשנות את ההרגלים האלה – אימונים, אוכל וכו'. אנחנו מרגישים גאים, אבל זה הוא והאנשים שסביבו שהפכו אותו למצליח".

מעבר לדיון בהתפתחות של קיין, פוצ'טינו הביע קשר רגשי עמוק לפרמייר ליג ולמועדון לשעבר שלו. בזמן שהוא מתכונן להוביל את נבחרת ארצות הברית במונדיאל 2026, המאמן רמז שהפילוסופיה שלו עדיין מתאימה באופן מושלם לתרבות הכדורגל האנגלית.

מאוריסיו פוצ'טינו | Getty images

בהתייחס לאהבתו לפרויקט של טוטנהאם ולאפשרות לחזרה עתידית לליגה, הוסיף פוצ'טינו: "יום אחד, כן, כי אני באמת אוהב את אנגליה. אני חושב שהפרופיל האנושי שלי והפרופיל כמאמן מתאימים מאוד לפרמיירליג ולתרבות, לרעיון, לאידיוסינקרטיות ולפילוסופיה".

"אני באמת אוהב את טוטנהאם. זה אחד החלקים החשובים ביותר בחיים שלי כמאמן וגם בחיים האישיים שלי. אני יכול לדבר מהניסיון שלי בטוטנהאם – ומה שאני יכול להגיד לכם זה שבעיניי זה אחד המועדונים הגדולים בעולם. אני חושב שכשהתחרינו שם, התחרינו מול מועדונים גדולים", סיכם המאמן הארגנטינאי.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי