חוסה מריה פרננדס דה בריטו, שאימן את לואיס אנריקה כשהיה בן שבע בלבד בקבוצת פוטסל לצד אבלרדו פרננדס, חשף בריאיון ל-"RMC" סיפורים מעניינים מילדותו של מאמן פריז סן ז'רמן.
לדבריו, כבר בגיל צעיר היה ברור שאנריקה הוא המנהיג של החבורה: "הוא היה זה שפיקד. כשהם תכננו לעשות משהו שובב, הראשון שהיה בורח היה אבלרדו. כבר אז ללואיס הייתה רוח מנהיגות".
דה בריטו סיפר כי מאמן פ.ס.ז' היה "שחקן מאוד לוחמני, בדיוק כמו שרואים אותו היום". הוא הוסיף כי השניים שמרו על קשר גם לאחר שאנריקה התקדם לקריירה מקצוענית בספורטינג חיחון.
בהמשך חשף מאמן העבר שיחה אישית עם אנריקה, שבה הודיע לו על המעבר הגדול הראשון בקריירה: "הוא בא לראות אותי ואמר: 'יש לי חדשות טובות לספר לך'. שאלתי אותו מה זה, והוא ענה: 'חתמתי בריאל מדריד'. הוא ידע שיש לי חולשה למדריד".
אלא שלדברי דה בריטו, למרות החתימה אצל הבלאנקוס, ללואיס אנריקה תמיד הייתה אהבה לברצלונה: "ישבנו בבית קפה עם לואיס אנריקה ואבלרדו, כשהם שיחקו בספורטינג. הבעלים, שהיה אוהד ריאל מדריד, אמר לאבלרדו שהחולצה הלבנה תיראה עליו טוב. לואיס קפץ מהכיסא ואמר: 'אם תלבש את החולצה של ריאל מדריד, אני מפסיק לדבר איתך'".
מאמן העבר הסביר כי שנה לאחר מכן אנריקה בעצמו חתם בריאל מדריד, אך טען: "כשאתה כל כך צעיר וריאל מדריד פונה אליך, אתה לא הולך לסרב רק בגלל שאתה אוהד בארסה".
לבסוף, דה בריטו התייחס גם לעזיבתו של המאמן הספרדי לברצלונה: "היו שנים שבהן ללואיס היה קשה, בעיקר בגלל האולטראס של ריאל מדריד".
מה דעתך על הכתבה?