בעקבות 74 הפרות ועבירות: מועדון הפאר ספג עונש כבד במיוחד

play
הולאנד ופרננדס | Robin Jones / Contributor
צפו בתקציר: סילבה עצר שני פנדלים, בית"ר עלתה לשלב הבא אחרי דרמה גדולה 03:32

לפי הדיווח, צ'לסי ספגה קנס של כ-11.6 מיליון יורו וקיבלה איסור רכש על תנאי לשני חלונות העברות בעקבות הפרת תקנות הקשורות לתשלומים לסוכנים בין השנים 2009 ל-2022. המועדון עצמו דיווח על עבירות העבר ושיתף פעולה עם הרשויות

(גודל טקסט)

אחרי קיץ עמוס בפעילות בשוק ההעברות, מועדון הפאר האנגלי קיבל היום (שישי) בשורה שהעיבה על ההכנות לעונה הקרובה. לפי דיווח ב"אתלטיק", ההתאחדות האנגלית (FA) סיימה את ההליך המשפטי נגד צ'לסי בעקבות הפרות רגולטוריות הנוגעות לתשלומים לסוכנים בתקופה שבין 2009 ל-2022.

הפרשה נחשפה לאחר חילופי הבעלות במועדון בשנת 2022, כאשר טוד בוהלי וקרן קלירלייק קפיטל דיווחו בעצמם על 74 הפרות אפשריות של חוקי ההתאחדות האנגלית. הבעלים החדשים העבירו לרשויות אלפי מסמכים כחלק מהחקירה, שהובילה בסופו של דבר להחלטה הסופית.

לפי הדיווח, בתחילת הדרך נשקלו גם צעדים חמורים יותר נגד המועדון, כולל אפשרות להפחתת שש נקודות ליגה, אך לאחר ערעור ההחלטה שונתה. בסופו של דבר, צ'לסי נענשה בקנס של כ-11.6 מיליון יורו וקיבלה איסור רכש על תנאי לשני חלונות העברות במקרה של הפרה נוספת.

שחקני צ'לסי גול | Jean Catuffe / Contributor

בצ'לסי הגיבו להחלטה ואמרו: "המועדון שמח לאשר שהגופים המשפטיים של ההתאחדות האנגלית הגיעו להחלטה סופית בנוגע לנושאים רגולטוריים היסטוריים, שהמועדון עצמו דיווח עליהם. שיתפנו פעולה באופן מלא ושקוף עם כל הרשויות הרלוונטיות".

במועדון הדגישו כי בכך הסתיימו כלל ההליכים הרגולטוריים נגדם, לאחר שכבר הגיעו להסכמות מול אופ"א והפרמיירליג בנוגע לאותם נושאים. כעת, אחרי שסיים את הפרשה ללא עונש ספורטיבי מידי, המועדון ינסה להתמקד במטרה המקצועית – לבנות קבוצה שתוכל לחזור לצמרת הכדורגל האנגלי.

עוד באותו נושא: צ'לסי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי