"יותר מ-1,013 אנשי כדורגל נהרגו": המתקפה החריפה של הפלסטינים נגד פיפ"א

התאחדות הכדורגל הפלסטינית האשימה את ארגון הכדורגל העולמי בהתעלמות מהמצב ברצועת עזה, טענה כי הימנעות מהכרעה אינה יכולה עוד להיחשב לניטרליות, ודרשה ליישם את התקנון ללא יוצא מן הכלל

(גודל טקסט)

ההתאחדות לכדורגל הפלסטינית (PFA) יצאה במתקפה חריפה נגד פיפ"א, וטענה כי הגוף שמנהל את הכדורגל העולמי מתעלם מהמצב של הכדורגל הפלסטיני. לפי ההודעה שפרסמה, הדחיות החוזרות בקבלת החלטות אינן מהוות עוד ניטרליות, אלא לדבריה מאפשרות את המשך ההפרות ופוגעות באמון במערכת.

"העתיד של הכדורגל הפלסטיני עומד בפני איום קיומי", נכתב בהודעה, שבה דרשה ההתאחדות כי תקנוני פיפ"א ייושמו על כל ההתאחדויות והמועדונים "ללא יוצא מן הכלל וללא כניעה ללחצים פוליטיים".

ההתאחדות הפלסטינית טענה כי מאז 2015 העניקה פעמיים את אמונה להנהגה הנוכחית של פיפ"א, מתוך אמונה כי רפורמה אמיתית תתבסס על יישום עקבי של התקנונים, כיבוד זכויותיהן של כל ההתאחדויות החברות ושוויון ביניהן. לדבריה, היא פעלה לאורך השנים "ברוח בונה", כיבדה את הנהלים של פיפ"א והמתינה לקיום ההבטחות שניתנו לה, אך המציאות עבור הכדורגל הפלסטיני הייתה שונה לחלוטין.

שחקני פלסטין | אימג'בנק GettyImages, Hector RETAMAL / AFP

בהודעה טענה ההתאחדות כי הכדורגל הפלסטיני ספג "הרס חסר תקדים" בעקבות המלחמה ברצועת עזה, וכי מערכת הכדורגל כולה ספגה נזקים קשים. לפי טענתה, "יותר מ-1,013 שחקנים, מאמנים, שופטים, אנשי מנהלה וחברים במשפחת הכדורגל הפלסטינית נהרגו", בעוד שמגרשים, מרכזי אימונים ותשתיות ספורט נהרסו באופן שיטתי.

עוד נטען כי התחרויות המקומיות הופסקו, וכי הנבחרות הפלסטיניות אינן יכולות לקיים משחקים על אדמתן, בניגוד לשאר התאחדויות החברות בפיפ"א. בהתאחדות הוסיפו כי למרות שחלפו יותר מ-15 שנה, הסוגיות המרכזיות שהועלו בפני פיפ"א עדיין נמצאות לדבריהם בין בדיקות, דוחות ודחיות.

"השאלה האמיתית היא האם לפיפ"א עדיין יש את האומץ ליישם את התקנונים שלה על כולם באופן שווה, ללא היסוס וללא כניעה ללחצים פוליטיים", נכתב בהודעה. בהתאחדות טענו כי כל דחייה אפשרה לדבריהם להחמיר את התנאים בשטח ופגעה באמון של חברות הארגון.

שחקני נבחרת פלסטין | Gettyimages

ההתאחדות הפלסטינית התייחסה גם למועדונים ישראליים מיישובים מעבר לקו הירוק, שלטענתה ממשיכים להשתתף בתחרויות תחת ההתאחדות הישראלית בזמן שפיפ"א עדיין דנה בסוגיה. לפי טענתה, מדובר ב"כישלון ביישום התקנונים ובהגנה על השלמות הטריטוריאלית של ההתאחדויות החברות".

בנוסף, ביקרה ההתאחדות יוזמות אחרונות לפיתוח הכדורגל ברצועת עזה, בטענה כי בוצעו באמצעות גוף פוליטי שאינו גוף כדורגל וללא מעורבותה. בסיום ההודעה נכתב: "הכדורגל הפלסטיני אינו יכול עוד לשאת הבטחות נוספות במקום מעשים", כאשר ההתאחדות דרשה להטיל אחריות על הצד המפר ולהחזיר את אמינות הכדורגל העולמי באמצעות "הנהגה שקופה ודמוקרטית".

עוד באותו נושא: פיפ"א, פלסטין

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי