בדיוק שבוע לפני ניסוי הכלים האחרון לקראת פתיחת עונת 26/27, אז תפגוש את מנצ'סטר סיטי במגן הקהילה, ארסנל קיימה היום (ראשון) את המשחק המסורתי במסגרת גביע האמירויות, כאשר פגשה באצטדיונה הביתי את דורטמונד. הגרמנים הפכו לראשונים, מלבד התותחנים, שזוכים בטורניר הידידותי מאז ליון בשנת 2019, בעקבות ניצחון 2:3.
סמואלה אינסיו, האיטלקי בן ה-18 של דורטמונד, עלה ראשון על לוח התוצאות כבר בדקה ה-7. שחקן הרכש היווני, קונסנטינוס קרצאס, הכפיל בדקה ה-29 עם שערו הראשון בקבוצה, ימים ספורים לאחר שהצטרף לשורותיה מגנט. אית'ן אנוואנרי, שנכנס כמחליף במקום מרטין אודגור במחצית הראשונה (כחלק מחלוקת עומסים מתוכננת), צימק בדקה ה-54, אך ז'ואן גאדו החזיר את היתרון הכפול לגרמנים. תוצאת המשחק נקבעה רבע שעה לאחר מכן, עם פנדל מדויק של ויקטור יוקרס שצימק עבור ארסנל.
בסיום המשחק, למרות שדורטמונד ניצחה וזכתה בגביע, התקיים דו קרב פנדלים בין הקבוצות. ארסנל כבשה את כל הבעיטות וניצחה בו 4:5, אך כאמור לא הייתה לכך השפעה על מנצחת הערב. זו מסורת בגביע האמירויות, לקיים דו קרב מהנקודה הלבנה לאחר 90 דקות, בלי קשר לתוצאה.
ברונו גימראייש, הרכש החדש של אלופת אנגליה, לא שותף וימתין להופעתו הראשונה.
קבוצה אנגלית נוספת שמתכוננת לעונה החדשה היא ליברפול, עם מאמנה החדש אנדוני איראולה. המייטי רדס פגשו את מונאקו למשחק ידידות באנפילד, ובפעם השנייה ברציפות (לאחר משחק הידידות הקודם מול לידס) איבדו יתרון כפול והפסידו, הפעם 3:2. המארחת פתחה עם הרכב חזק שכלל את מרבית שחקני המפתח, ועלתה ל-0:2 עוד לפני שהשעון הראה 30 דקות. אלכסנדר איסק (16) סיים מהלך קבוצתי יפה מאוד עם קור רוח מול השער, ו-13 דקות לאחר מכן בישל את השני לפלוריאן וירץ.
הצרפתים הצליחו לחזור למשחק רגע לפני המחצית, בזכות פנדל של אלכסנדר גולובין, ובדקה ה-56 הדני מיקה בירת איזן את התוצאה. בדקה ה-88, הקבוצה מהנסיכות כבשה את שער הניצחון מרגלו של פריס ברונר הגרמני.
שתי הקבוצות ערכו חילופים רבים במחצית השנייה.
מה דעתך על הכתבה?