כוכבי העבר של ריאל מדריד חשפו בנטפליקס: זה מה שמסי עשה למוריניו

בסרט הדוקומנטרי על המאמן הפורטוגלי, סמי חדירה ומרסלו חשפו כיצד מסי הפך למוקד ההכנות לקלאסיקו. מוריניו שינה מערכים ושחקנים בניסיון להתמודד איתו והודה: "היו לי סיוטים. מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעצור אותו?"

(גודל טקסט)

ז'וזה מוריניו היה אובססיבי לחלוטין לליאו מסי, כך חשפו שחקניו לשעבר בריאל מדריד בסרט הדוקומנטרי של "המיוחד" בנטפליקס. הקדנציה הראשונה שלו בסנטיאגו ברנבאו נמשכה שלוש שנים, מ-2010 עד 2013, ובמהלכה התמודדו הבלאנקוס מול ברצלונה על השליטה בספרד ובאירופה.

ריאל מדריד זכתה בגביע המלך ב-2011 ובאליפות ספרד שנה לאחר מכן, ובכך עצרה לזמן קצר את הדומיננטיות של פפ גווארדיולה. אלא שבכל מפגש עם ברצלונה, מוריניו היה ממוקד בעיקר במשימה אחת: כיצד לעצור את מסי. המאמן הודה כי הכוכב הארגנטינאי אף גרם לו ללילות ללא שינה.

ליאו מסי מול פפה בקאלסיקו בעונת 2014/15 | Gonzalo Arroyo Moreno

סמי חדירה, קשר ריאל מדריד לשעבר וכיום עוזרו של מוריניו, סיפר: "ההכנות למשחקים היו כל כך מצחיקות, כי דיברנו במשך שתי דקות על ברצלונה. ואז זה היה 40 דקות על ליאו מסי. הוא הכין כל פרט ופרט. הוא שינה כמה שחקנים. לפעמים פפה שיחק כקשר אחורי, ואז סרחיו ראמוס. הדבר החשוב ביותר היה: 'איך אנחנו עוצרים את ליאו מסי?'"

מוריניו הוסיף: "היו לי סיוטים. 'מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעצור אותו?' מהמשחק הראשון (בקלאסיקו), ידעתי שאנחנו לא יכולים להיות טובים מהם אם נעשה את אותם דברים שהם עושים. כדי לנצח אותם, היינו חייבים להיות שונים, גם על המגרש וגם מחוצה לו".

מוריניו עם שחקני ריאל מדריד בתקופתו כמאמן הבלאנקוס | Getty images

ברצלונה ניצחה 0:5 את הקלאסיקו הראשון של מוריניו בקאמפ נואו, בעוד הגומלין בברנבאו הסתיים ב-1:1. בארסה גברה על ריאל מדריד בחצי גמר ליגת האלופות, אך הבלאנקוס ניצחו אותה בגמר גביע המלך.

המגן מרסלו סיפר על שינוי המנטליות שהחדיר מוריניו בקבוצה: "ז'וזה התייחס לכל משחק כאילו הוא גמר. הוא נכנס לנו לראש ושינה את המנטליות שלנו. התחלנו להגיע למשחקים האלה כאילו מדובר בעניין של חיים או מוות, כאילו אנחנו חייבים לנצח".

הגישה הזו הובילה גם לעימות עם הקפטן איקר קסיאס, לאחר שמוריניו גילה כי השוער הושיט יד לשלום לקשר ברצלונה צ'אבי, במטרה לשמור על היחסים בין חבריהם לנבחרת ספרד. מוריניו, שחשף כי ב-2013 הסכים להחליף את סר אלכס פרגוסון במנצ'סטר יונייטד, לא הסתיר את עמדתו: "זה ברצלונה-ריאל מדריד. כשאתה הולך לנבחרת, אתה יכול לנשק את הבחור. אבל לא עכשיו. זו מלחמה".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי