הפועל תל אביב השלימה אמש את המשימה והדיחה את קטוביץ' ממוקדמות הקונפרנס ליג, למרות הפסד 2:1 בגומלין בפולין. האדומים ניצחו 2:3 בסיכום שני המשחקים והמשיכו לשלב הבא, בעוד הקבוצה הפולנית סיימה את דרכה באירופה. אלא שמעבר לכר הדשא, המשחק לווה במסרים פוליטיים ביציעים.
Antisemitism in Poland
— ito🎗🇮🇱 (@ito82tech) August 12, 2026
GKS Katowice fans make a Nazi salute to Hapoel Tel Aviv fans.#Antisemitism https://t.co/zviecuCF0U
במהלך ההתמודדות הציגו אוהדי קטוביץ' תפאורה גדולה שכיסתה חלק נרחב מהיציע, ועליה נכתב "RED IS BAD" – "אדום זה רע". האתר הפולני "Sportowe Fakty" דיווח כי מדובר בהתייחסות ברורה להפועל תל אביב, והסביר כי בהקשר הפוליטי הצבע האדום מזוהה עם הקומוניזם והשמאל. באתר ציינו כי הפועל נחשבת למועדון המזוהה ביותר עם השמאל בישראל. בתגובה לתפאורה, הפועל תל אביב פרסמה ברשתות החברתיות מסר משלה, כשהעלתה את המשפט: "RED IS GOOD" – "אדום זה טוב".
RED IS GOOD 👍🏼🔴 pic.twitter.com/PE6TDFNGsD
— Hapoel Tel Aviv FC (@HapoelTelAvivFC) August 12, 2026
בכתבה הובאה גם התייחסותו של ברטולומיי בנאסייביץ' מהמכון הפולני לדיפלומטיה בספורט, שהסביר כי אוהדי הפועל מזוהים עם עמדות שמאל וליברליות וכי המועדון מזוהה עם שורשיו ממעמד הפועלים. לדבריו, אוהדי הפועל הציגו בעבר ביציעים סמלים קומוניסטיים ואת דמותו של צ'ה גווארה. עוד ציין כי למועדון קשרי אוהדים עם קבוצות המזוהות עם השמאל, בהן סנט פאולי ואומוניה ניקוסיה. במקביל, ברשתות החברתיות הופצו לאחר המשחק טענות ותיעודים שלפיהם חלק מאוהדי קטוביץ' ביצעו מחוות שנראות כהצדעות נאציות לעבר אוהדי הפועל.
משהו על גמל ודבשת? pic.twitter.com/rxPOB5s9Sn https://t.co/IpkAev7MFg
— Tomer Blecher☭ (@tomer_bl) August 12, 2026
כך או כך, המפגש בין הפועל תל אביב לקטוביץ' סיפק עניין גם מחוץ למגרש. האדומים אמנם הפסידו בפולין, אך בזכות הניצחון במשחק הראשון השלימו את העבודה והעפילו לשלב הבא, בעוד אוהדי הקבוצה המקומית נותרו עם התפאורה הפוליטית שהופנתה לעבר היריבה הישראלית.
12.08.2026, GKS Katowice🇵🇱 – Hapoel Tel Aviv🇮🇱, „Red is Bad", click for more here: https://t.co/kSs6vZV3bc
— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) August 13, 2026
All in one place. Tap to download.
🔗 https://t.co/FXnrFRp1rX pic.twitter.com/shCTQl4rtS
מה דעתך על הכתבה?