אחרי המפלה מול באר שבע: המאמן שהיה מועמד למכבי תל אביב חתם בכוכב האדום

play
מוחמד אבו פאני שחקן הכוכב האדום מול ניב יהושע שחקן הפועל באר שבע | אודי ציטיאט
צפו: איסט כבש ובישל, הפועל ב"ש ניצחה 0:2 את הכוכב האדום ועלתה לפלייאוף 04:48

אלברט ריירה, שהוזכר בעבר כמועמד להגיע לצהובים אך חתם בסופו של דבר בפרנקפורט הגרמנית, חתם בשורות אלופת סרביה לאחר הזעזוע בעקבות ההפסד לאלופת ישראל, כך על פי העיתונאי פבריציו רומאנו

(גודל טקסט)

זעזוע בכוכב האדום בלגרד: אחרי ההפסד הכפול להפועל באר שבע במוקדמות ליגת האלופות שהוביל לסיום דרכו במועדון של דיאן סטנקוביץ', כעת מדווח פבריציו רומאנו כי אלברט ריירה הספרדי כבר חתם על חוזהו כמאמן הקבוצה.

ריירה בן ה-44 היה המועמד המוביל של הנהלת הכוכב האדום מהרגע הראשון. שחקן העבר הספרדי היה חזק ברשימות של מכבי תל אביב בינואר, ובעבר צוין גם כמועמד למכבי חיפה, כאשר בסוף אותו חודש קיבל הזדמנות גדולה באיינטרכט פרנקפורט. למרות חוזה לשנתיים וחצי, שני הצדדים נפרדו אחרי פחות מארבעה חודשים וכעת ריירה מגיע לחוות קצת מהלחץ של בלגרד.

קשר העבר רשם קריירת משחק גדולה, עם שנים בליברפול (ביחד עם יוסי בניון), תארים באולימפיאקוס וגלאטסראיי, 118 הופעות בליגה הספרדית ו-16 הופעות בנבחרת ספרד. אבל קריירת האימון שלו היא שמשכה את מכבי תל אביב וכעת את הכוכב האדום.

ריירה אימן לפני כן את צלייה הסלובנית, וזכה בגביע בקדנציה השנייה שלו במועדון. את אולימפיה לובליאנה הוביל לדאבל ב-2022/23 ואז השתדרג לבורדו הצרפתית – קבוצה בה שיחק בעבר – אותה הוא נאלץ לעזוב אחרי שהיא עברה הליך פירוק.

בכל הקבוצות אותן אימן, ריירה הנהיג כדורגל מודרני שמלבד לחץ גבוה ומערך 4-3-3 אלסטי, מתאפיין בדגש כמעט אובססיבי על הנעת כדור. בסלובניה יש כבר ביטוי שנקרא "ריירה בול", על שום הכדורגל של קבוצתו.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי