בספרד מדווחים: ברצלונה קיבלה החלטה דרמטית, והיא סופית

play
שחקני ברצלונה חוגגים | Getty images
צפו: צ'לסי פתחה את עידן אלונסו עם 2:3 מלהיב על פולהאם, פאלמר הצטיין 02:41

על פי "מארקה", הקטלונים השלימו עם העובדה שאתלטיקו מדריד לא תשחרר את חוליאן אלברס וכבר הכינו תוכנית ב' מפתיעה במיוחד. כל הפרטים

(גודל טקסט)

ברצלונה השלימה עם העובדה שחוליאן אלברס לא יגיע הקיץ. לפי דיווח ב"מארקה", אתלטיקו מדריד נותרה איתנה בסירובה למכור את החלוץ הארגנטינאי לקטלאנים, ובמועדון של האנזי פליק כבר החליטו כיצד לפעול בעקבות נפילת האפשרות לצרפו.

למרות הסיטואציה המורכבת שנוצרה סביב אלברס והתגובות שספג מאוהדי אתלטיקו במשחק מול ויאריאל בסוף השבוע האחרון, עמדתם של ראשי המועדון לא השתנתה. מיגל אנחל חיל מארין ומתאו אלמאני מוכנים לשקול מכירה של החלוץ לארסנל, אך לא לברצלונה.

בבארסה כבר מבינים כי לא יצליחו להשלים את העסקה. למעשה, במועדון חששו כבר תקופה מסוימת שזה יהיה המצב לנוכח העמדה הנחרצת של אתלטיקו, וזאת למרות הלחץ שהפעיל אלברס עצמו. במהלך המונדיאל החלוץ אף התבטא בפומבי בנוגע לעתידו והבהיר כי לדעתו מעבר יהיה הפתרון הטוב ביותר.

| רויטרס

התוכנית החלופית: לא להחתים חלוץ

אלא שהחלק המפתיע ביותר בדיווח נוגע לתוכנית ב' של ברצלונה. למרות שהגעתו של אלברס ירדה למעשה מהפרק, פליק ודקו החליטו שלא לצרף חלוץ אחר הקיץ.

התוכנית עשויה להשתנות רק אם תצוץ הזדמנות יוצאת דופן בשוק בימים האחרונים של החלון, אך בברצלונה מודעים לכך שהסיכוי לכך נמוך מאוד כאשר נותר כשבוע בלבד עד לסגירתו.

הסיבה ברורה: בבארסה לא מתכוונים להתפשר רק כדי לצרף חלוץ. מבחינת ההנהלה המקצועית, אם יגיע שחקן נוסף לחלק הקדמי, הוא יצטרך להיות חלוץ מהשורה הראשונה ולא פתרון ביניים. בשלב כה מאוחר של החלון, הסיכוי שקבוצה תסכים לוותר על אחד משחקניה הבכירים נמוך, בין היתר משום שכמעט לא יישאר לה זמן למצוא מחליף.

האנזי פליק | Quality Sport Images / Contributor

פליק מרוצה ממה שיש לו

סיבה נוספת להחלטה היא שביעות הרצון של פליק מהאפשרויות שכבר עומדות לרשותו. המאמן התרשם לטובה מהחלק הקדמי במהלך ההכנה וגם במשחק הרשמי הראשון מול אלצ'ה, כאשר הגמישות של שחקני ההתקפה מאפשרת לו להשתמש בהם במספר תפקידים.

ראפיניה, למשל, הציג יכולת מצוינת מול אלצ'ה כששיחק במרכז ההתקפה. בנוסף, שני שחקני הרכש, גורדון וקארים אדיימי, אמנם משחקים בדרך כלל בכנפיים אך מסוגלים לתפקד גם כחלוצים. אדיימי כבר נוסה בתפקיד במהלך משחקי ההכנה, וגם דני אולמו יכול לשחק במרכז החלק הקדמי.

בברצלונה לא מתעלמים גם מהצעירים. חמזה עבד אל-כרים סיים כמלך שערי הקבוצה בתקופת ההכנה והותיר רושם חיובי מאוד, בעוד שגם ביסיוו, שקיבל פחות דקות, הראה יכולת כיבוש.

השורה התחתונה מבחינת פליק ברורה: המאמן מרוצה מהכלים שכבר נמצאים בסגל ולכן אינו מפעיל לחץ לצירוף חלוץ נוסף. אם יתברר בהמשך העונה שהפתרונות הקיימים אינם מספיקים, ברצלונה תמיד תוכל לחזור לשוק בחלון ההעברות של ינואר.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי