סצנות קשות נרשמו ביום ראשון במגרש סמוך לבית החולים הקהילתי בעיר בולנס שבצ'ילה, כאשר משחק כדורגל בליגה הנמוכה הידרדר לקטטה המונית. בתיעוד שפורסם נראים שחקנים ואנשים נוספים מחליפים מהלומות, בעוד צופים פורצים אל כר הדשא ומצטרפים למהומה.
לפי ה"סאן", בתוך שניות התפתחה במקום תגרה המונית, כאשר גברים ונשים נראים רצים אל המגרש. הצופים עברו מתחת למחסום חבלים שהפריד בין הקהל לשחקנים, והאירוע הפך במהרה לכאוס מוחלט.
האלימות לא הסתיימה במגרש. הפצועים הועברו לחדר המיון בבית החולים הסמוך, שם נאלץ הצוות להתמודד עם עומס פתאומי. אלא שעל פי החשד, אחד המעורבים בקטטה הגיע גם הוא למקום, התפרץ למחלקה, הטיח עלבונות באנשי הצוות ואף תקף חלק מהעובדים.
Gresca tras partido amateur terminó con veintena de heridos y dos detenidos https://t.co/WqkCCkatHg
— 24 Horas Red Biobío (@tvnredbiobio) September 10, 2026
שירות הבריאות של מחוז ניובלה והנהלת בית החולים בבולנס גינו את האירועים. בהודעה משותפת נמסר כי הם דוחים "באופן מוחלט כל צורה של אלימות נגד עובדי מערכת הבריאות", ובמקביל צוין כי הטיפול הרפואי נמשך למרות המהומה בזכות המחויבות והמקצועיות של הצוותים.
המשטרה הוזעקה למקום כדי להשתלט על המצב, והרשויות נערכות להגיש תלונה פלילית נגד האדם שנחשד בתקיפת אנשי הצוות הרפואי. נכון לעכשיו, שמות הקבוצות המעורבות לא פורסמו, לא ידוע כמה אנשים נפצעו ולא ברור אם נעצרו חשודים בעקבות הקטטה.
האירוע בצ'ילה מצטרף לשורת מקרים שבהם משחקי כדורגל הפכו לזירת אלימות. רק לאחרונה הופסק משחק בליגה הבכירה בקולומביה למשך כמעט שעה, לאחר שאוהדים פרצו למגרש והתעמתו זה עם זה, תוך שימוש במקלות, כיסאות וחפצים נוספים.
מה דעתך על הכתבה?