בגיל 15 בלבד, ג'יי ג'יי גבריאל נחשב לסנסציה של מנצ'סטר יונייטד, כשמועדונים ברחבי אירופה עוקבים אחריו מקרוב. בין המחזרות נמצאת ריאל מדריד, לצד ברצלונה ופריז סן ז'רמן, כאשר באנגליה מכנים אותו "מסי הילד". הנער כבר ערך הופעת בכורה לא רשמית בקבוצה הבוגרת במהלך משחקי ההכנה, אך כעת ביקש לעזוב את אולד טראפורד – משאלה שלא יהיה פשוט להגשים.
הבקשה, שנחשפה על ידי ה"טלגרף", הוטלה כפצצה באנגליה. גבריאל ביקש לעזוב באופן מיידי את הסגל, כאשר סביבתו נמצאת בעימות עם המועדון משום שלטענתה הוא כבר מוכן לשחק בקבוצה הבוגרת. הוא ערך את הופעת הבכורה שלו במשחק ידידות מול אתלטיקו מדריד באוגוסט, אך העמדה הזו מנוגדת לדעתו של מאמן יונייטד, מייקל קאריק, שעדיין לא חושב שהוא חזק פיזית מספיק כדי להתמודד ברמות הגבוהות.
המצב התפוצץ חמישה ימים בלבד לאחר שגבריאל עשה היסטוריה עם שלושער נגד סבאח בליגת הנוער, והפך לשחקן הצעיר ביותר אי פעם שכובש שלושער במפעל. זהו שיא נוסף בקריירה שמאופיינת בבשלות יוצאת דופן בגיל צעיר, אך הצעד הבא שלו לא יהיה פשוט – לא עבור השחקן ולא עבור המועדונים שעוקבים אחריו מעבר לתעלה האנגלית.
ב"אס" הספרדי הסבירו כי יונייטד מחזיקה בשחקן מבחינה רישומית עד לסיום העונה. המועדון אינו יכול להחתים אותו על חוזה מקצועני עד שימלאו לו 17, והצעד המקדים הוא להציע לו מלגה. לשם כך הוא עדיין צריך להמתין כמה שבועות, עד 6 באוקטובר, אז יחגוג את יום הולדתו ה-16.
עוד הודגש כי גם תקנות פיפ"א בנוגע להעברות בינלאומיות של קטינים מקשות על האפשרות שיעזוב את אנגליה. תקנון מעמד והעברת השחקנים אוסר על העברות בינלאומיות של שחקנים מתחת לגיל 18, למעט מקרים חריגים. אחת החריגות בתקנון מאפשרת מעבר בין מדינות באיחוד האירופי או באזור הכלכלי האירופי לשחקנים בני 16, אך בעקבות הברקזיט בריטניה אינה נכללת עוד במסגרת הזו.
לכן, הבהירו ב"אס", החריגה היחידה שנותרה אפשרית הוא מצב שבו הורי השחקן עוברים למדינה אחרת מסיבות שאינן קשורות לכדורגל. אם התנאי הזה לא מתקיים, כל מעבר של גבריאל יוגבל למועדונים באנגליה, וויילס, סקוטלנד או צפון אירלנד. זאת לאחר שכבר עבר במחלקות הנוער של צ'לסי, ארסנל, קווינס פארק ריינג'רס ו-ווסטהאם.
מי שמנהל את הקריירה שלו הוא אביו, ג'ו או'קארויל, כדורגלן עבר אירי שערך שתי הופעות בנבחרת אירלנד ב-2007. הוא עזב את הכדורגל כדי לבנות את הקריירה של בנו, עם ראייה ספורטיבית ומסחרית, והוא זה שהחליט שבעולם הכדורגל הילד ייקרא ג'יי ג'יי גבריאל – מותג חזק יותר משמו האמיתי, ג'וזף ג'וניור אנדרו או'קארויל.
באנגליה, אגב, כבר השוו את המצב למקרה של פול פוגבה, שעזב את מחלקת הנוער של יונייטד לפני 14 שנה. ב-2012, כשהיה בן 19, הצרפתי סירב לחתום על חוזה מקצועני עם השדים האדומים משום שהרגיש שאלכס פרגוסון לא העניק לו את כל ההזדמנויות שהגיעו לו. הוא עבר ליובנטוס, וכעבור ארבע שנים חזר לאולד טראפורד ככוכב – תמורת 105 מיליון יורו.
מה דעתך על הכתבה?