"מנסה לקנות קולות": המתקפה החריפה בצרפת על קיליאן אמבפה וכדור הזהב

כדורגלן העבר ג'רום רותן והעיתונאי ודניאל ריולו תקפו את ההתנהלות סביב המרוץ לפרס, התייחסו לריאיונות ל־RFI ול־CNN, וטענו כי מדובר במהלך מתוזמן היטב. לצד הביקורת, ריולו מעריך כי הכוכב הצרפתי עשוי לזכות, אך הודה כי הדרך מותירה טעם מר ומעלה לא מעט תהיות

(גודל טקסט)

קמפיין כדור הזהב של קיליאן אמבפה בשבועות האחרונים מעורר ביקורת בצרפת, כאשר עיתונאים טוענים כי ההתנהלות שלו ושל פמלייתו עלולה אף לפגוע בתדמיתו. לפי הכתבה, המטרה היא להשיג קולות במקומות אסטרטגיים, אך הדרך שבה הקמפיין מתנהל אינה מובנת לרבים, בהם גם אוהדי ריאל מדריד.

אחד המבקרים החריפים הוא ג'רום רותן, שחקן העבר ומגיש RMC Sport. "אני לא יודע אם אתם באמת מבינים שכרגע הוא מנסה לקנות קולות לכדור הזהב… כדי לזכות בכדור הזהב המזוין הזה?", אמר. רותן הוסיף כי אם אמבפה יזכה בפרס, "זה נראה לי כמו פארסה", וטען כי כעת יש אישור לכך שמתנהל קמפיין של ממש מצד השחקן ופמלייתו כדי להבטיח את זכייתו.

קיליאן אמבפה במדי נבחרת צרפת | Kylian Mbappé

גם העיתונאי הצרפתי הבכיר דניאל ריולו תקף את ההתנהלות. הוא הצביע על הריאיון של אמבפה ל-RFI, כלי תקשורת בעל השפעה משמעותית באפריקה, כחלק מרכזי בקמפיין: "יש מאחורי זה אסטרטגיה עצומה". ריולו הזכיר כי הריאיון נערך 48 שעות לפני הדרבי, שבו אמבפה הציג לדבריו "משחק קטסטרופלי", וציין כי ארגון הריאיון נמשך 17 ימים. "כשאני רואה את RFI, אני אומר לעצמי: 'וואו, אנחנו באמת מתמודדים כאן עם ארגון עולמי'", אמר, והוסיף כי זמן קצר לאחר מכן נודע גם על הריאיון ל-CNN.

ריולו המשיך בביקורת החריפה: "זו האובססיה הנוכחית שלו… מה שהוא אומר בריאיון הזה הוא דמגוגיה טהורה". לדבריו, הקמפיין הפך ל"מביך" ו"אני לא מבין אותו בכלל". הוא הוסיף: "אני מבין את המטרה הסופית, אבל מעולם לא האמנתי שהמטרה מקדשת את האמצעים".

למרות הביקורת, ריולו מעריך כי אמבפה עשוי לזכות בפרס: "אם הייתי צריך להמר, אני חושב שהוא יזכה". הוא הסביר כי שיטת ההצבעה והמשקל שניתן לכל מדינה עשויים להילקח בחשבון בקמפיין. "אני לא אגיד שזה כדור זהב מדרג שני, אבל האופן שבו ההצלחה הזו, אם תגיע, מתוזמרת, משאיר טעם מר בפה", סיכם.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי