שחקן הפרמיירליג לשעבר, ג'יימס מקלין, קרא לשחקני נבחרת אירלנד "לעמוד בצד הנכון של ההיסטוריה" ולסרב לשחק מול ישראל בליגת האומות ביום ראשון. בריאיון ל"אייריש סאן" אמר שעדיין יש לשחקנים אפשרות לקבל החלטה אחרת, והזהיר כי ייזכרו בהתאם לעמדה שיבחרו לנקוט.
קמפיין ליגת האומות של אירלנד נפתח אמש (חמישי) בהפסד 1:0 לקוסובו בפרישטינה, אך השיח סביב מחנה הנבחרת התמקד בעיקר בשני המשחקים מול ישראל. המשחקים עוררו מחאות וקריאות מצד אוהדים ותומכים באירלנד להחרים אותם. גם שחקן הכנף צ'ידוזי אוגבנה, מאמן הנבחרת היימיר האלגרימסון והקשר ג'ייסון נייט התייחסו למצב לאחר המשחק.
שחקן נבחרת אירלנד לשעבר ג'יימס מקלין, שעורר לאורך הקריירה מחלוקות בשל סירובו לענוד את סמל הפרג האדום, המזוהה בבריטניה עם הנצחת חיילים שנהרגו במלחמות, התייחס למפגש מול ישראל וקרא לשחקני הנבחרת לגלות אומץ ולסרב לקיים את המשחק. "אם לא תשחקו במשחק, יש לכם גיבוי של אומה שלמה, וכנראה גם מעבר לאומה הזו", אמר מקלין בריאיון ל"אייריש סאן". "אתם עומדים לבחור אם להיות בצד הנכון או בצד הלא נכון של ההיסטוריה. עד שהשריקה הראשונה נשמעת, עדיין יש לכם הזדמנות לעשות את הדבר הנכון".
בהמשך הוסיף מקלין: "יש לכם כאן הזדמנות לעשות את הדבר הנכון, לעמוד בצד הנכון של ההיסטוריה, ולמרבה הצער, הבחורים האלה הולכים לקיים את המשחק. הם יישאו לעד בכתם על כך שלא עשו את הדבר הנכון". הוא אף התייחס להתבטאויות של השחקנים עצמם, שלפיהן הם אינם מרגישים בנוח עם קיום המשחק: "ראיתי כמה מהריאיונות שבהם הם אומרים: 'אנחנו לא מרגישים בנוח עם זה' ו'זה לא היה קל עבורנו'. ובכן, אז אל תשחקו במשחק!"
במקביל, ג'ייסון נייט אמר לאחר ההפסד לקוסובו כי לדעתו המשחק מול ישראל לא צריך להתקיים. "אני לא חושב שהמשחק צריך להתקיים, אבל הוא מתקיים", אמר, והוסיף כי השחקנים ידונו ביניהם במשמעות ההחלטה ובהשלכותיה. לדבריו, "עכשיו, כשאנחנו כאן, אנחנו יכולים לקיים שיחה מעמיקה מאוד על המשמעות של זה ועל ההשלכות".
נכון לעכשיו, אירלנד צפויה לפגוש את ישראל ביום ראשון בערב (21:45) בדברצן שבהונגריה, ולאחר מכן לקיים את משחק ה"ביתי" שלה מול הנבחרת ב-4 באוקטובר בבאצ'קה טופולה שבסרביה. המשחק הועבר למדינה אחרת ולא ייערך באירלנד, על רקע החשש מהפרות סדר. שחקני אירלנד צפויים להתכנס ביום שישי בבוקר כדי לדון בשני המפגשים, אך לפי הדיווח ב-Balls.ie, בשלב זה לא צפויה החלטה של הרגע האחרון להחרים אותם.
מה דעתך על הכתבה?