נבחרת כף ורדה, שהייתה אחת מהפתעות המונדיאל האחרון, ממשיכה להתרסק בפתיחת מוקדמות אליפות אפריקה 2027. "הכרישים הכחולים" הפסידו 2:1 בבית לרואנדה, נותרו ללא נקודות אחרי שני מחזורים וכבר הסתבכו משמעותית בבית.
דווקא המארחת עלתה ראשונה ליתרון בפראיה, כשגילסון בנשימול כבש, אבל רואנדה הצליחה להשוות עוד לפני ההפסקה. קלוד ניומוגאבו קבע 1:1 בתוספת הזמן של המחצית הראשונה, ושבע דקות בלבד לאחר פתיחת המחצית השנייה אלי טאטו השלים את המהפך עם שער שקבע 2:1.
כף ורדה ניסתה לחזור למשחק עד לסיום, אך לא מצאה את השער השני. רואנדה שמרה על היתרון והשלימה פתיחה מושלמת למוקדמות עם שני ניצחונות משני משחקים.
מי שספג שוב ביקורת הוא השוער הוותיק ווזיניה, אחד מסמלי ההופעה ההיסטורית של כף ורדה במונדיאל. בשער הניצחון של רואנדה הוא נשאר על קו השער אחרי הגבהה שהגיעה לקורה הרחוקה, ותגובתו עמדה במוקד הביקורת, אחרי שכבר טעה גם בהפסד למאלי.
הנפילה בולטת במיוחד על רקע מה שעשתה כף ורדה רק כמה חודשים קודם לכן. בהופעת הבכורה שלה במונדיאל היא הצליחה להישאר ללא הפסד מול ספרד ואורוגוואי, לפני שהודחה בידי ארגנטינה בשלב הנוקאאוט רק לאחר הארכה.
אלא שמוקדמות אליפות אפריקה נפתחו באופן שונה לחלוטין. במחזור הראשון כף ורדה הפסידה 3:1 בחוץ למאלי, וכעת רשמה הפסד שני ברציפות. גם על הקווים חל שינוי מאז המונדיאל, כאשר בוביסטה עזב והומברטו בטנקורט מונה במקומו, אך בינתיים הוא לא הצליח לשמר את המומנטום.
אחרי שני מחזורים, מאלי ורואנדה מובילות את הבית עם שש נקודות כל אחת, בעוד כף ורדה נותרה על אפס. ארבעה מחזורים עוד נותרו, ושתי הראשונות בבית יעפילו לטורניר הגמר. ההזדמנות הבאה שלה להתאושש תגיע בנובמבר מול ליבריה. הליו וארלה, שהבקיע מול אורוגוואי, לא נכלל בסגל בעקבות פציעה.
מה דעתך על הכתבה?