ראול אסנסיו עבר בשנה האחרונה לא מעט עליות ומורדות, אבל כעת, כשהוא מתאושש מניתוח בשוקית, בלם ריאל מדריד מנסה להסתכל קדימה. בריאיון ל"אס" הספרדי הוא דיבר בפתיחות על התקופה המורכבת שעבר, על הטעויות שעשה ועל התמיכה שקיבל מהסביבה הקרובה אליו. "אני בן 23, עשיתי טעויות", הודה, "אבל אני צריך להיות מודע למקום שבו אני נמצא. אני בריאל מדריד, וזה לא יכול לקרות שוב".
הפציעה עצמה החלה לפני כשנה, אך אסנסיו ניסה להמשיך לשחק למרות כאבים. מאז ינואר השבר טופל באופן שמרני, אולם המצב הלך והחמיר ובסופו של דבר הוא נאלץ לעבור ניתוח. לדבריו, הוא העדיף להמשיך לשחק משום שהקבוצה והמועדון עמדו בראש סדר העדיפויות שלו, אך לבסוף לא הייתה ברירה אחרת. משפחתו טסה מגראן קנריה למדריד כדי להיות לצדו, והוא סיפר כי גם הרופא ד"ר לייס והצוות הרפואי של המועדון הבהירו לו שהניתוח הוא הצעד הנכון.
מי שהגיע לבקר אותו בבית החולים היה ז'וזה מוריניו, והמפגש עם המאמן השפיע עליו במיוחד. אסנסיו סיפר כי המאמן הפורטוגלי העניק לו חיזוק ברגעים שבהם היו לו ספקות לגבי ההחלמה. "מוריניו נגיש, צנוע, אדיב ומצחיק. הוא פשוט אחד מהחבר'ה בחדר ההלבשה", אמר. לדבריו, מאחורי הדמות העוצמתית שהציבור מכיר מסתתר אדם שמבלה עם השחקנים, צוחק איתם ונמצא עבורם גם ברגעים הקשים. "הוא הרבה יותר ממאמן עבורי", הוסיף.
אסנסיו התייחס גם לשנה הסוערת שעבר מחוץ למגרש. באוגוסט הוא הורשע בעבירה על חוקי הבטיחות בדרכים לאחר שהודה בנהיגה תחת השפעת אלכוהול בגראן קנריה. במסגרת ההליך נגזרו עליו קנס של 14,400 יורו ושלילת רישיון הנהיגה למשך שמונה חודשים. במקביל, בחודש ספטמבר האחרון הוא זוכה בפרשה אחרת, שעסקה בהפצת סרטון מיני של קטינה שצולם ב-2023. על התקופה הזו אמר: "זו הייתה תקופה קשה מאוד, כמה דברים קרו בבת אחת. מוריניו צדק כשנזף בי. עשיתי טעות, הודיתי בזה אז ואני עדיין מודה בזה עכשיו. התנצלתי ואני אמשיך להתנצל".
הבלם הוסיף כי מבחינתו מדובר בשיעור משמעותי לחיים ולקריירה. "אני זה שהכי נפגעתי מזה", אמר, והבהיר כי הוא נחוש להפוך את המצב ולזכות שוב באמון. "אני חולם להפוך את הכול ולזכות בתארים עם המועדון והחולצה הזו, בתקווה למשך שאר הקריירה שלי. בגלל זה דברים כאלה לא יקרו שוב". אסנסיו סיפר גם כי ההליך המשפטי מול חבריו לשעבר הסתיים וכי מצפונו נקי, בעוד שהמשפחה התקשתה יותר להתמודד עם הפרשה והביקורת שספג.
לצד ההתמודדות האישית, אסנסיו דיבר גם על ריאל מדריד ועל השחקנים הבולטים בסגל. על ויניסיוס אמר כי "ויני הוא ויני", וכי הוא עדיין מחזיק בהילה מיוחדת וזוכה לאהבה גדולה בחדר ההלבשה. "השחקנים הם לא רובוטים. יכול להיות שהוא לא אותו ויני שהיה לפני שנתיים, אבל הוא יחזור, כי אנחנו רואים את זה בכל יום". על קיליאן אמבפה היה חד יותר: "יהיה הוגן שהוא יזכה בכדור הזהב. הוא הטוב ביותר בכל היבט". לדבריו, הצרפתי נמצא מדי יום ברמה הגבוהה ביותר וכובש כמעט בכל קטגוריה אפשרית.
אסנסיו, שגדל בלאס פלמאס לפני שהצטרף לריאל מדריד בגיל 14, דיבר גם על המשמעות של האקדמיה עבורו. הוא סיפר על השנים במגורים של המועדון, שם הפך השחקנים סביבו למשפחה, ועל ההשפעה של שחקני בית כמו לוקאס, נאצ'ו ודני קרבחאל. הוא עצמו ערך את הופעת הבכורה שלו מול אוסאסונה בסנטיאגו ברנבאו תחת קרלו אנצ'לוטי, שאמר לו בזמנו: "אתה הולך להישאר איתנו". כעת הוא מקווה לחזור למגרשים, להצדיק מחדש את האמון ולסייע לריאל מדריד במאבק על התארים.
"בלתי אפשרי לזכות בליגת האלופות? מאוד אפשרי", סיכם. "עבור ריאל מדריד שום דבר לא בלתי אפשרי. עם מוריניו יש לנו סיכוי גדול להוכיח שאנחנו שוב הקבוצה הטובה באירופה".
מה דעתך על הכתבה?