ביזארי: למרות שזכה בתואר – מאמן מכבי ת"א לשעבר עלול לסיים את תפקידו

גאורגיוס דוניס החזיר לסעודיה את גביע המפרץ אחרי 23 שנים, אך עתידו בנבחרת אינו ברור. בתקשורת המקומית דווח על הסכם מוקדם עם רוברטו מרטינס, שאמור להיכנס לתפקיד לקראת גביע אסיה

(גודל טקסט)

גאורגיוס דוניס החזיר לסעודיה את גביע המפרץ אחרי 23 שנים, אבל דווקא ההישג הגדול עלול שלא להספיק כדי להבטיח את המשך דרכו בנבחרת. לפי דיווח בתקשורת הסעודית, ההתאחדות המקומית כבר הגיעה להסכם עם רוברטו מרטינס עוד לפני תחילת הטורניר, וכעת המאמן היווני עלול למצוא את עצמו מחוץ לתפקיד למרות הזכייה בתואר.

דוניס, מאמן מכבי תל אביב לשעבר, מונה לתפקיד לקראת מונדיאל 2026, לאחר עזיבתו של הרווה רנאר. בגביע העולם הוא לא הצליח להוביל את "הירוקים" לשמינית הגמר, אך לאחר מכן הצליח לרשום הישג משמעותי כשסעודיה זכתה בגביע המפרץ לראשונה מאז 2003, ובכך שמה קץ להמתנה של 23 שנים.

ההצלחה הזו אף פתחה מחדש את האפשרות שדוניס ימשיך בתפקיד, אלא שבעקבות הדיווחים על ההסכם עם מרטינס, עתידו נותר בסימן שאלה. נשיא ההתאחדות הסעודית, בדר אל-רוזאיזה, נשאל על כך במהלך חגיגות הזכייה ולא סיפק תשובה חד-משמעית: "אני לא יכול לאשר אם צוות האימון של הנבחרת ימשיך או יוחלף לפני גביע אסיה 2027". לדבריו, ההחלטה נמצאת בידי המנהל הטכני של ההתאחדות, מאט קרוקר.

דוניס בימיו במכבי תל אביב | ניב אהרונסון

לפי "אל-ריאדיה סעודי", ההסכם עם מרטינס נחתם עוד לפני תחילת גביע המפרץ, כשהמאמן הספרדי אמור לקבל את המושכות לקראת גביע אסיה. עם זאת, הזכייה של סעודיה על אדמתה והיכולת שהציגה הנבחרת תחת דוניס שינו את התמונה והחזירו לשולחן את האפשרות שהיווני יישאר בתפקיד.

בהתאחדות הסעודית ניצבים כעת בפני דילמה לא פשוטה. מצד אחד, הם יכולים להשאיר את דוניס, להתנצל בפני מרטינס ולבטל את ההסכם עמו. מצד שני, הם עלולים להיפרד מהמאמן שהביא להם תואר משמעותי, למרות ההצלחה האחרונה. לדוניס יש חוזה בהתאחדות עד לסיום גביע אסיה.

מרטינס, מנגד, נמצא ללא תפקיד מאז שעזב את נבחרת פורטוגל בעקבות ההדחה מספרד במונדיאל 2026. שמו נקשר לאחרונה גם לאל-נאסר, קבוצתם של כריסטיאנו רונאלדו וז'ואאו פליקס, כמועמד להחליף את ז'ורז'ה ז'זוש, אך המגעים לא הבשילו להסכם. גם האפשרות שימונה למאמן נבחרת הולנד הוזכרה. כעת, לפי הדיווח הסעודי, הוא עשוי למצוא את עצמו בדרך לנבחרת סעודיה דווקא על חשבונו של דוניס.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי