הרבה זמן שלא ראינו אותו ככה. ה-1:2 הענק של ריאל מדריד על ברצלונה הוציא מז'וזה מוריניו, מאמן הבלאנקוס, תמונות שמזכירות נשכחות, אי שם מ-2010, אותה שנה שבה הדיח את ברצלונה בחצי גמר ליגת האלופות בדרך לזכייה עם אינטר. הערב (ראשון), המיוחד שוב חזר להיות הסיוט של הקטלונים, כשהכין את קבוצתו בצורה מושלמת וסיפק שוב חגיגה אייקונית – הפעם בגליץ' על הברכיים לאחר שער הניצחון של קיליאן אמבפה בדקה ה-87.
למרות הניצחון, מוריניו אמנם החמיא לשופט הראשי, אך הפנה אצבע מאשימה לעבר צוות ה-VAR בעקבות האירוע שבו ז'ואאו קאנסלו דרך על דיומנדה.
"השופט היה מצוין, אבל ה-VAR נרדם בדקה ה-60", אמר מוריניו, והבהיר מה לדעתו היה צריך לקרות באותו אירוע: "הייתה עבירה ברורה של קאנסלו על דיומנדה שהצדיקה כרטיס אדום". דבריו הצטרפו לדיון שהתעורר סביב הדריכה במהלך המשחק, כשבמדריד לא הסתירו את חוסר שביעות הרצון מההחלטה שלא להרחיק את שחקן ברצלונה.
למרות הביקורת, מוריניו התמקד גם בחשיבות הניצחון ובמשמעותו למאבק האליפות. "ניצחון גדול. משחק גדול. כדורגל נהדר. שופט מצוין על הדשא, כי ה-VAR נרדם", אמר, לפני שהוסיף: "יכולנו למצוא את עצמנו בפיגור של תשע נקודות, ועכשיו אנחנו בפיגור של שלוש בלבד". מבחינתו, מעבר ליוקרה שבניצחון על היריבה הגדולה, ריאל צמצמה את הנזק האפשרי במאבק על התואר.
מי שהתרשם במיוחד מהערב של מוריניו היה טוני קרוס, שהתייחס לחגיגת המאמן אחרי שער הניצחון של קיליאן אמבפה. "זו הסיבה שכולנו אוהבים את מוריניו. שמחתי יותר לראות את החגיגה שלו מאשר את שער הניצחון של אמבפה", אמר קשר העבר, והוסיף כי המאמן הפורטוגלי "החזיר לקבוצה את האמונה".
קרוס אף הביע תקווה שהרגעים האלה יהפכו לשגרה: "אנחנו צריכים לראות עוד רגעים כאלה, ואני בטוח שעם מוריניו יהיו עוד מהם". את דבריו חתם בברכות לאמבפה ולקבוצה כולה על הניצחון, לצד הקריאה המזוהה עם המועדון: "האלה מדריד".
כך, לצד שלוש הנקודות החשובות והחגיגה על הדשא, הקלאסיקו סיפק גם אמירות חריפות על השיפוט ומחמאות למוריניו, שהפך לאחת הדמויות הבולטות בערב שבו ריאל מדריד חזרה להרגיש את המומנטום במאבק האליפות.
מה דעתך על הכתבה?