הארי קיין הוא "סיפור סינדרלה שלא ראינו מעולם": בדרך לקבוצה חדשה?

play
הארי קיין מקבל את כדור הזהב מרונאלדו נזאריו | gettyimages
צפו בתקציר: שלושער ובישול לדיאס, באיירן מינכן הביסה 1:6 את לייפציג 03:14

אחרי הזכייה ההיסטורית בכדור הזהב, טים שרווד, מאמנו לשעבר של החלוץ, נזכר בדרך הארוכה לפסגה והעריך שעוד יחזור לפרמיירליג כדי לשבור את שיאו של אלן שירר. וגם: הקבוצות שסימן כיעדים אפשריים והסיבה שמעבר לארסנל או לצ'לסי נראה לו בלתי סביר

(גודל טקסט)

הארי קיין רשם אמש (שני) את הישג השיא בקריירה שלו, כשזכה לראשונה בכדור הזהב והפך לאנגלי הראשון שעושה זאת מאז מייקל אואן ב-2001. חלוץ באיירן מינכן, שכבש בעונה שעברה 73 שערים במדי קבוצתו ונבחרתו, זכה למחמאות רבות, אך מי שסיפק את אחת התגובות המעניינות ביותר היה טים שרווד, מאמנו לשעבר בטוטנהאם, שהעניק לו את הופעת הבכורה בהרכב בפרמיירליג.

"זה סיפור סינדרלה שלא ראינו מעולם", אמר שרווד ל"סקיי ספורטס". "הוא ממשיך לשבור שיאים, ואני כל הזמן חושב לעצמי: 'אנחנו מדברים על אותו ילד?'. תמיד הייתה אפשרות שהוא יגיע רחוק, כי מבחינתו לא הייתה תקרה. הוא תמיד פרץ עוד גבול והמשיך להתקדם. אני חושב שגם הארי עצמו לא היה מאמין שיגיע למעמד הזה".

שרווד נזכר בדרך הארוכה שעבר קיין, שכללה תקופות השאלה בלייטון אוריינט, מילוול, נוריץ' ולסטר, לפני שהפך לכוכב בטוטנהאם: "אנשים מדברים על השאלות שלא הצליחו, אבל אנחנו מעולם לא ראינו אותן ככה. ידענו שלהשאיר אותו בכדורגל עד גיל 21 יהיה בזבוז זמן. אלה היו השאלות טובות מאוד, והן הסיבה שיש לנו היום שחקן כזה".

הארי קיין בתחילת דרכו | gettyimages

המאמן גם נזכר בהחלטה שהעניקה לקיין את ההזדמנות הראשונה שלו בפרמיירליג. לאחר פיטוריו של אנדרה וילאש בואש בדצמבר 2013, שרווד מונה למאמן טוטנהאם ובהמשך העניק לחלוץ, שהיה אז בן 20, את הופעתו הראשונה בהרכב בליגה. קיין השיב בשער בניצחון 1:5 על סנדרלנד באפריל 2014: "הוא לא ממש התקדם עד אז. הוא לא היה חלק מהסגל הבכיר, ולמזלי קיבלתי את התפקיד ויכולתי לתת לו במה להוכיח את עצמו. זה היה רגע ששינה את מסלול הקריירה שלו".

גם ג'יימי קראגר התייחס לזכייה ההיסטורית וטען כי המעבר של קיין מטוטנהאם לבאיירן מינכן בקיץ 2023 היה מכריע: "זה מעבר שהוא היה חייב לעשות. חשבתי שהוא יהיה אובססיבי לשיא השערים בפרמיירליג, אבל הוא אובססיבי לשיאי כיבושים בכלל. המעבר גם נתן לו הזדמנות מצוינת לזכות בליגת האלופות ולהיות מועמד לכדור הזהב. אין שום סיכוי שהארי קיין היה זוכה בכדור הזהב אם היה משחק בטוטנהאם".

הארי קיין מנשק את כדור הזהב | GettyImages

אלא ששרווד מאמין שהפרק של קיין בפרמיירליג עדיין לא הסתיים. החלוץ רחוק 47 שערים משיאו של אלן שירר, שעומד על 260 כיבושים, ומאמנו לשעבר מעריך שהוא עוד יחזור לאנגליה בניסיון לשבור אותו: "אני מאמין שהוא יחזור בשביל ההישג האישי הזה, אולי בעוד כמה שנים. אבל הוא יחזור רק לקבוצה שהוא מאמין שאפשר לזכות איתה בתארים".

שרווד אף מנה כמה יעדים אפשריים: "ליברפול יכולה להיות אפשרות. גם טוטנהאם עשויה להיות בתמונה אם תתחיל להתקדם, וכך גם מנצ'סטר יונייטד, אבל היא תצטרך להוכיח שהיא מסוגלת לזכות במשהו. אני לא חושב שהוא יעבור לצ'לסי או לארסנל בגלל הקשר שלו לטוטנהאם". לסיום הוסיף: "אם טוטנהאם תוכיח לו שהוא יכול לחזור ולהתחרות על תארים, יש אפשרות שהוא יסיים את הקריירה במקום שבו התחיל אותה".

עוד באותו נושא: הארי קיין

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי