מנצ'סטר סיטי אמנם יצאה עם שלוש נקודות יקרות אחרי ניצחון 2:3 על לייפציג אמש (רביעי) בליגת האלופות, אבל הדרך שבה עשתה זאת הותירה לא מעט סימני שאלה. הקבוצה של אנצו מארסקה איבדה פעמיים יתרון, התקשתה לשלוט במשחק וספגה שני שערים שהיו יכולים להימנע, לפני שארלינג הולאנד הכריע בדקה ה-78. בתקשורת האנגלית לא מיהרו להתלהב מהניצחון, והצביעו דווקא על הבעיות שעדיין מלוות את האלופה האנגלית לשעבר.
מי שלא הסתיר את חוסר שביעות רצונו היה הולאנד עצמו, שלמרות שער הניצחון לא התעלם מהיכולת של קבוצתו. "אני לא בטוח כמה נגיעות היו לי בכדור היום, אבל לא הרבה. הדבר החשוב ביותר הוא שהצלחתי לעזור לקבוצה לנצח", אמר הנורבגי. אלא שהוא גם הבהיר שיש לסיטי לא מעט עבודה: "אנחנו צריכים להשתפר קצת. כשהובלנו 0:1, היינו צריכים ללחוץ קדימה, לחפש את השער השני ואז את השלישי. אנחנו צריכים לעבוד על זה – לשמור על הכדור, לדעת מתי להחזיק בו ומתי לצאת קדימה, ולעבוד ביחד בהתקפה ובהגנה".
גם מארסקה הודה שקבוצתו רחוקה משלמות, ואף הצביע באופן ישיר על הליקויים שהובילו לשני השערים של לייפציג. "בשני המקרים מדובר בשערים טיפשיים למדי שאנחנו יכולים למנוע", אמר המאמן, שהוסיף: "אנחנו יוצרים הרבה מצבים, אבל צריכים להימנע מספיגת שערים כאלה". לצד הביקורת, הוא הדגיש כי הקבוצה עדיין נמצאת בתהליך של למידה והתחברות: "אנחנו עובדים ביחד רק ארבעה חודשים. זה לא קורה באופן אוטומטי. צריך זמן כדי לעבוד ביחד ולהכיר אחד את השני". על הולאנד אמר: "חשוב שהוא יהיה בתוך המשחק. אנחנו יודעים שבכל רגע הוא יכול לעזור לנו ולכבוש שערים".
אחד הנושאים המרכזיים שעלו בביקורת באנגליה היה היכולת של ג'אנלואיג'י דונארומה. ב"גרדיאן", העיתונאי ג'יימי ג'קסון הצביע על כך ששוער סיטי היה אשם בשער השוויון של רידלה באקו, והזכיר כי גם בהפסדים האחרונים מול אסטון וילה ופריז סן ז'רמן היו לו טעויות משמעותיות. ג'קסון תיאר את השוער כאחד שמציג חוסר יציבות, והדגיש כי מארסקה יצטרך למצוא פתרונות גם להגנה שסופגת יותר מדי וגם לקישור שמתקשה לייצר שליטה לאורך זמן. ב"סקיי ספורטס", העיתונאי לואיס ג'ונס היה חריף אף יותר: "מנצ'סטר סיטי אולי יצאה מלייפציג עם שלוש נקודות, אבל ג'אנלואיג'י דונארומה לא עושה הרבה כדי לשכנע שהוא קו ההגנה האחרון שאפשר לסמוך עליו". הוא הוסיף כי השוער היה אחראי ישירות לשער הראשון וכי גם בהמשך נראו אצלו רגעים לא משכנעים.
מנגד, בלייפציג הרגישו שהגיע להם לצאת עם הרבה יותר מהמשחק. המאמן מרטין דמיקליס אמר לאחר ההפסד: "לדעתי הגיע לנו יותר מהפסד. הצגנו יכולת יוצאת מן הכלל מול הקבוצה שנמצאת במקום השני בפרמיירליג. זו הייתה לדעתי ההופעה הטובה ביותר שלנו העונה ללא הכדור, ובהתקפה היינו אמיצים ויצרנו הרבה מצבים". הוא הוסיף: "אני גאה בקבוצה. יש דרכים שונות להפסיד, והיום זה היה משחק אמיתי של ליגת האלופות". גם אנטוניו נוסה, שכבש את השער השני, התקשה להשלים עם התוצאה: "זה קשה, כי אני מרגיש שהגיע לנו יותר. חזרנו הביתה בלי נקודות, וזה לא מרגיש טוב. לדעתי הגיע לנו לפחות תיקו".
כריסטוף באומגרטנר, שחקנה של לייפציג, הצטרף לתחושת הפספוס: "זה מתסכל בצורה קיצונית. שיחקנו טוב במשך חלקים גדולים מהמשחק ונתנו את כל מה שהיה לנו. במשחק בית כזה אתה חייב לצאת לפחות עם נקודה. זה כואב מאוד לסיים בלי כלום". גם רידלה באקו, שכבש את שער השוויון הראשון, הסביר היכן קבוצתו נכשלה: "מול יריבה כזאת הכול מוכרע בניואנסים וברגעי מפתח. לא היינו שם במאה אחוז ולא הגנו כמו שצריך. למרות זאת, זו הייתה הופעה קבוצתית טובה שאנחנו יכולים לבנות עליה".
מה דעתך על הכתבה?