פפ גווארדיולה צריך להמציא את עצמו מחדש

גווארדיולה. מחשב מסלול מחדש
גווארדיולה. מחשב מסלול מחדש | צילום: GettyImages

אחרי הסכסוך עם ברצלונה והתאקלים עם הקייזר, המאמן זקוק לשינוי

(גודל טקסט)

אם יש משהו שפפ גווארדיולה יצטרך כנראה לעשות הלילה, אחרי שריקת הסיום של משחק הגומלין בין באיירן מינכן לברצלונה, הוא לחשב מסלול מחדש. די מדהים לכתוב את זה, אבל שנה וחודשיים בלבד אחרי שזכה באליפות המהירה בתולדות המועדון הבווארי, הקריירה של מי שנחשב עד לא מזמן למאמן הטוב בעולם נמצאת תחת סימן שאלה גדול.

 

הבעיה של גווארדיולה מתחילה הרבה לפני שיורדים לכר הדשא. למעשה, לא יהיה מוגזם לומר שיש לו לא פחות אויבים בעולם הכדורגל מאשר לז'וזה מוריניו. וזו משוואה די מפתיעה בהתחשב במסיבת העיתונאים הזכורה מאפריל 2011, שבה טען כמאמן ברצלונה כי "מוריניו הוא זה שמנהל את המסיבה המזוינת הזו".

 

 

המאמן של באיירן מינכן מתנהל אומנם בשיקול דעת רב יותר בחדר העיתונות, אבל בקומת ההנהלה מדובר בפרובוקטור לא קטן בכלל. בשנת 2008 הוא מונה למאמן ברצלונה על ידי ידידו חואן לפורטה, אבל ירח הדבש הזה לא נמשך זמן רב מדי. הנשיא לשעבר הכניס את המועדון לחוב של כ-450 מיליון אירו, הודח מתפקידו והוחלף על ידי סנדרו רוסיי.

 

לפורטה. ירח הדבש לא נמשך זמן רב (gettyimages)

 

גווארדיולה ורוסיי לא הסתדרו מהרגע הראשון. המאמן דרש ולא קיבל את תמיכת הנשיא בהאשמות שהגיעו מכיוון מדריד והתקשורת, לפיהן שחקנים בקבוצה נוטלים חומרים אסורים והשופטים מעניקים להם יתרון בלא מעט מקרים גבוליים. לפורטה טען מנגד שרוסיי לא עושה מספיק כדי לרצות את המאמן והוסיף מבחוץ עוד שמן למדורה, שרק הלכה וגאתה לאורך השנים. כל כך גאתה, עד שלמרות ההצלחה המסחררת, המאמן מעולם לא היה מוכן לחתום על הארכת חוזה ליותר מעונה אחת.

 

גם היחסים עם השחקנים ידעו כבר עליות ומורדות. אותה קבוצת סופרסטארים ששברה ביחד עם גווארדיולה כל שיא אפשרי התחילה להדליף מידע לתקשורת על קצר ביחסים בינה לבינו. קצר שהגיע לשיאו כשלאו מסי לא הופיע למסיבת העיתונאים שבה הודיע המאמן על עזיבת המועדון. אגב, זו הייתה אותה מסיבת עיתונאים שבה הודיע רוסיי – בניגוד לרצונו של גווארדיולה, שרצה לעמוד במוקד העניינים באותו יום – כי המאמן שיעמוד על הקווים בעונה שלאחר מכן הוא טיטו וילאנובה.

 

מערכת היחסים הבעייתית הזו נמשכה גם בשנת השבתון שלאחר מכן וגם בעונה שעברה, כשהמאמן הקטאלוני כבר עמד על הקווים באליאנץ ארנה. "התרחקתי 6,000 ק"מ רק כדי שתעזבו אותי במנוחה", הוא אמר בקיץ 2013, לאחר שבברצלונה האשימו אותו שלא הגיע לבקר את וילאנובה כשזה קיבל טיפולים בניו יורק.

 

וילאנובה. לא הגיע לבקר (gettyimages)

 

מי שטען מאוחר יותר שיחזור לברצלונה רק כדי ללוות את הקריירה שלו של אשתו, אבל לא כדי לאמן את הקבוצה המקומית, נמצא היום בבעיה גם עם ההנהלה של באיירן מינכן. סיפורים וציטוטים על התאקלים בינו ובין נשיא הכבוד של המועדון, פרנץ בנקבאואר, הפכו כבר לעניין שבשגרה, ולאחרונה גם מליצי היושר הולכים ונעלמים. ההדחה המשפילה בחצי גמר ליגת האלופות אשתקד, בתום תבוסה 5:0 לריאל מדריד בשני המשחקים, מסמסה את מעמד הקדוש של גווארדיולה בעיתונות הגרמנית, והתבוסה 3:0 במשחק הראשון של חצי הגמר בשבוע שעבר העלתה לא מעט תהיות ופרסומים, לפיהם המאמן נמצא בדרכו למנצ'סטר סיטי בעונה הבאה.

 

באנגליה כבר טוענים שהמיאוס ממנו במינכן וההערצה כלפיו בקומת ההנהלה של סיטי (שמורכבת מיוצאי ברצלונה) תהיה הקש שישבור את גב הגמל ותביא את המאמן לאי הבריטי בעונה הבאה. אגב, השמועות האלה קיבלו נופך רציני בהרבה במסיבת העיתונאים של מוריניו ביום ראשון שעבר. למעשה, הדבר הראשון והאחרון שאמר המאמן הפורטוגלי באותו יום שבו זכה עם צ'לסי באליפות, היה שהוא "לא הולך לליגות שבהן קל מאוד לזכות באליפות". הקריצה לגווארדיולה ברורה. רק העתיד יוכיח אם המיוחד ידע על המהלך הנרקם עוד לפני שהוא פורסם בתקשורת.

 

מוריניו. קריצה לגווארדיולה (gettyimages)

 

בין אם פפ יחליט להיעתר להצעה ולא לפספס את ההזדמנות לקבל מועדון גדול ועשיר באנגליה, ובין אם יחליט להישאר בבאיירן עד שיזכה בליגת האלופות (או לפחות עד תום החוזה שלו בשנה הבאה), יש לו הערב משחק היסטורי על הראש. אחרי שניצח את קבוצתו לשעבר 48:52 באחוזי החזקת הכדור, אבל הפסיד לה 3:0 בשערים, גווארדיולה יצטרך הערב להמציא את עצמו מחדש.

 

הוא יצטרך לפתור את המלכוד ולהכריע אם שיטת המשחק תהיה לשלוט בכדור ולהותיר את העורף פרוץ מול התקפה שאותה כינה אתמול לואיס אנריקה "הטובה ביותר בעולם במתפרצות", או שמא להיות מוריניו ליום אחד. בעונה שעברה באיירן החזיקה בכדור 72% מהזמן במשחק ההפסד שלה 1:0 בברנבאו, ו-69% מהזמן ביום שבו הושפלה 4:0 באליאנץ ארנה.

 

בגרמניה יצפו הערב לראות אם המאמן שזכה כבר בכל תואר אפשרי ברמת המועדונים יכול גם להמציא את עצמו מחדש ולנצח במשחק שבו הוא נבנה על חטיפות כדור בעומק חצי המגרש שלו ויציאה מהירה למתפרצות. זו הייתה יכולה להיות משימה קלה בהרבה אם אריאן רובן ופרנק ריברי הפצועים היו משחקים, אבל הרי בדיוק בשביל לפתור את הבעיות האלה משלמים לו 14 מיליון אירו בשנה, לא?

עוד באותו נושא: סנדרו רוסיי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי