קרלו אנצ'לוטי קיים היום מסיבת עיתונאים לקראת הגומלין בדרבי מחר נגד אתלטיקו מדריד אחרי 0:0 במשחק הראשון ברבע גמר האלופות (21:45). "אנחנו מוכנים להכל וגם לפנדלים", הצהיר האיטלקי לקראת מה שמבטיח להיות המשחק הכי מסקרן של רבע גמר האלופות. אנצ'לוטי מתלבט בשיטת המשחק בה ישחקו וגם עם איזה שחקנים לעלות אחרי שלוקה מודריץ', גארת' בייל וקארים בנזמה ייעדרו בגלל פציעות. מרסלו המושעה לא ישחק אף הוא.
האיטלקי אמר: "היתרונות שלי הם לעלות עם שחקנים שמוכנים לשחק ורעננים. הם יעזרו לקבוצה לעבור את אתלטיקו מדריד". לגבי מצבו של בנזמה אמר המאמן: "הוא נפצע ביום שלישי במשחק הראשון, ביום שישי זה נראה בסדר, אבל אחר כך גם לא השתפר. לא היתה פשלה בקשר אליו. הפציעה התבררה כיותר רצינית".
המאמן האיטלקי לא חושב שהוא חווה את שיא הפציעות בקבוצה שלו כמאמן: "יש כל הזמן פציעות. שנה שעברה אלה היו גארת' בייל, כריסטיאנו רונאלדו וצ'אבי אלונסו. אני משוכנע שהקבוצה רעננה ויש לה את השחקנים המתאימים להתגבר על היעדרם של כמה כוכבים".
ריאל מדריד לא ניצחה בשבעה משחקים העונה את היריבה העירונית. אנצ'לוטי נשאל מה הסיבה: "הם חזקים מאוד בעיקר בהגנה. אני חושב שהם אחת הקבוצות החזקות בעולם מבחינה הגנתית. מה שהשגנו במשחק נגדם בויסנטה קלדרון צריך לתת לנו כח. הכי חשוב שננצח ויש לנו הרבה דרכים לעשות זאת. התכוננו גם לפנדלים. קשה מאוד להתאמן לפנדלים, כי אי אפשר לשחזר את האווירה שיש במשחק בעת הבעיטות. בכלל קשה מאוד להתאמן לקראת משחק כזה".
האיטלקי אמר שלא צריך להכניס מוטיבציה לשחקנים: "יש להם מוטיבציה יותר מכל משחק אחר. אנחנו מתכוונים לשחק טוב מהרגע הראשון, אבל אין מה למהר לכבוש. הם ישחקו באותה צורה. סבלנות זה החלק הכי חשוב במשחק הזה מעבר לעובדה שחייבים לשחק טוב".

שחקני ריאל מדריד. "נעלה עם ההרכב הטוב ביותר" (Gettyimages)
המאמן סירב לענות לשאלות הכתבים אם יציב את רפאל וראן בהגנה ופפה בקישור או אם יפתח עם שלושה בלמים וגם לא חשף אם ישתמש בפאביו קואנטראו כמגן או אלברו ארבלואה. "אני מתכוון לעלות עם השחקנים הכי טובים שיש לי. זה משחק חשוב למועדון, לשחקנים ולאוהדים". גם שאלות האם חאבי צ'יצ'ריטו יעלה בהרכב נהדפו: "זה יכול להיות גם חסה", אמר אנצ'לוטי, אבל גם רמז. "במשחקים בהם נתתי לצ'יצ'ריטו לשחק הוא הגיב מצוין והוא נמצא בכושר גופני טוב מאוד".
בדרך כלל אנצ'לוטי גלוי עם העיתונאים ומספק להם חלק מההרכב, אבל אמר היום: "לא אפרסם את ההרכב. אני צריך לומר זאת קודם לשחקנים ולהיות איתם מהרגע הראשון עד האחרון. אמרתי הרבה פעמים שיש לי את הסגל הכי טוב בעולם. חשוב מאוד להתרכז בשחקנים שכן יכולים לשחק ולא באלה שלא יכולים. זכינו באליפות העולם לקבוצות בלי לוקה מודריץ' למשל".
רופא הנבחרת של קרואטיה האשים את אנצ'לוטי שמודריץ' נפצע בגללו משום שלא שילב אותו בהדרגה במשחק של ריאל מדריד והכניס אותו למשחקים בכל הכח. אנצ'לוטי הגיב: "אם זה היה כך אפשר היה לתת לו לנוח נגד נורבגיה, אבל הוא שיחק 90 דקות במדי קרואטיה. הפציעה שלו באה כתוצאה ממגע עם שחקן אחר והוא חטף מכה. אין מה לעשות נגד זה".
מה דעתך על הכתבה?