כאשר חאמס רודריגס עבר הקיץ ממונאקו לריאל מדריד, הוא לא העלה בדעתו שקבוצתו הקודמת תוכל ללכת רחוק יותר בליגת האלופות מזו הנוכחית. ואולם, אי אפשר לפסול אפשרות כזו הערב – חאמס מארח את אתלטיקו, אותה לא הצליחו הלבנים לנצח ב-7 המפגשים הקודמים העונה, בעוד מונאקו, עם הגנת הברזל שלה, תנסה למחוק פיגור 1:0 מול יובנטוס מהמשחק הראשון.
חאמס יחזיק בוודאי אצבעות לחבריו לשעבר, אבל כדי למנוע את ההדחה של ריאל עצמה הוא יצטרך להיות במיטבו. ללא גארת' בייל, קארים בנזמה ולוקה מודריץ' על המגרש, תרומתו של הקולומביאני תהיה חשובה אף יותר. הוא בעצמו חזר מפציעה לא פשוטה רק בתחילת החודש – לקח לו חודשיים להחלים משבר בכף רגלו.
- קרלו אנצ'לוטי: "אנחנו מוכנים גם לפנדלים"
- מהעונה הבאה: רק אלופות יימנו על הדרג הראשון בצ'מפיונס
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
בתקופה זו חוותה ריאל את המשבר העמוק, במסגרתו ביזבזה את היתרון המבטיח שהיה לה בפסגה בסוף 2014. למעשה, התבוסה מחפירה 4:0 מול אתלטיקו באיצטדיון ויסנטה קלדרון התרחשה בדיוק במשחק הראשון ללא חאמס, שהבקיע שער נאה לרשת סביליה שלושה ימים קודם לכן, ואז ירד מהמגרש עם כאבים עזים.
בלעדיו הפך רצף נצחונות לרצף כשלונות. חסרונו הורגש מאוד, אך לא הודגש יתר על המידה בתקשורת. אם חושבים על זה לעומק, יש כאן תופעה מדהימה. רק בריאל מדריד יכול שחקן שעלה 80 מיליון יורו להיות רק השלישי ברשימת הכוכבים היקרים ביותר, אחרי בייל וכריסטיאנו רונאלדו. רק בריאל מדריד הוצאה אסטרונומית כזו מתקבלת כמובנת מאליה, והשחקן לא נתפס באופן מיידי כסופרסטאר – פשוט כי משחקים לצידו סופרסטארים מתוקשרים יותר.

רק בריאל מדריד יכול שחקן שעלה 80 מיליון יורו להיות רק השלישי ברשימת הכוכבים היקרים ביותר
בפועל, תרומתו של חאמס למערך של קרלו אנצ'לוטי עצומה, וזה לא מפתיע. מדובר במלך שערי המונדיאל, אחד הכשרונות הצעירים הבולטים בעולם, שמסוגל להתאים את סגנונו לכל מסגרת.
המשחק האחרון בו לא שיחק רודריגס היה הקלאסיקו, וריאל ירדה מנוצחת, על אף שהפגינה עליונות במחצית הראשונה. הוא חזר למפגש מול גרנאדה, ובישל שני שערים בנצחון 1:9 שזכור בעיקר בגלל החמישיה של רונאלדו. כך זה צפוי להימשך בתקופה הקרובה – הפורטוגלי תמיד יקבל את תשומת הלב, והקולומביאני יבנה את המשחק. המספרים שלו נהדרים. 10 שערים ו-9 בישולים ב-23 משחקי ליגה.
לא פחות חשוב מכך, כאשר מתכוננים לקראת המפגש הערב, היה שערו הראשון במדים החדשים, בסופר-קופה נגד אתלטיקו. הוא נכבש בדקה ה-81 בנגיעה אמנותית, והיה אמור להיות שער הנצחון. זה לא קרה – ראול גרסיה הישווה, ואתלטיקו ניצחה בגומלין, אבל בשורה התחתונה חתום חאמס על שער אחד מתוך 4 בלבד של ריאל מול היריבה העירונית. רבע זה לא מעט.

רונאלדו לא תמיד מופיע למשחקים החשובים, במיוחד כאשר מדובר באתלטיקו
כאשר העסקה הושלמה בקיץ, הצהיר אנצ'לוטי: "אנחנו זקוקים לשחקנים כמו חאמס לא רק עכשיו, אלא גם למען העתיד". הוא בסך הכל בן 23, וכל עתידו באמת לפניו. לפי התפתחות העונה עד כה, רודריגס אמור להיות הפנים של ריאל ביום שאחרי רונאלדו. הקולומביאני מתאים לכך הרבה יותר מבייל, ובמובנים לא מעטים הוא עולה גם על כריסטיאנו.
בעוד שני השחקנים היקרים ביותר מתחרים זה מול זה על הכותרות, והוולשי מפסיד בקרב הזה שוק על ירך, חאמס בעיקר מפזר חיוכים. הוא הילד הטוב האולטימטיבי, ומשחקו מהנה במיוחד. כל שער שלו הוא תענוג אמיתי, כל מסירה מדויקת עד המילימטר האחרון. לא לחינם הוא היה כה פופולרי בגביע העולם, ובזכותו כל קולומביה הפכה ללהיט. הוא משדר שמחת חיים.
אז הוא העתיד, אבל הוא גם ההווה. רונאלדו לא תמיד מופיע למשחקים החשובים, במיוחד כאשר מדובר באתלטיקו – דייגו סימאונה יודע לסגור אותו היטב. לעומת זאת, חאמס הוא איש המפתח. יש דמיון לא מבוטל בין התפקיד שלו לזה של אנחל די מריה בשלהי העונה שעברה. האיטריה נבחר לאיש המשחק בגמר ליגת האלופות מול אתלטיקו, ואחראי יותר מכולם על המהפך שהצליחה לחולל ריאל כדי לזכות בתואר האירופי העשירי המיוחל. כעת, כאשר היא ניצבת שוב בפני סכנת הדחה בידי קולצ'ונרוס, חאמס רודריגס מסוגל להושיע אותה.
מה דעתך על הכתבה?