עם כל הכבוד למפגש בין ריאל מדריד למנצ'סטר סיטי, המנה העיקרית של שלב חצי גמר ליגת האלופות תוגש הערב (רביעי, 21:45), כשאתלטיקו מדריד תארח את באיירן מינכן בוויסנטה קלדרון.
מאבק אדיר צפוי להיות לא רק על כר הדשא אלא גם על הקווים, כאשר שניים מהמאמנים הטובים בעולם – פפ גווארדיולה מבאיירן ודייגו סימאונה מאתלטיקו – יספקו משחק מוחות. צוות הפרשנים שלנו מנסה לנתח את הקרב בין השניים.
אבי נמני, מאמן מכבי ת"א לשעבר ופרשן ספורט1, בטוח ששני המאמנים צריכים קודם כל להיזהר איש מרעהו: "בגלל שהמשחק הראשון בחוץ פפ לא צריך לשחק סופר-התקפי, הוא צריך לבוא ולשחק מאוד מבוקר, לצאת להתקפות מתפרצות, ולהיזהר מהמצבים הנייחים שבהם אתלטיקו מצוינת. מנגד, סימאונה צריך מאוד להיזהר לא לספוג שער בבית, כי מזה הוא לא יוכל לחזור, זה עלול להיות השחמט של פפ שיהיה שווה זכיה בליגת האלופות".
יוסי אבוקסיס, מאמנה של בני סכנין, מוצא את ההבדלים בין שני הענקיים: "גווארדיולה הוא מסוג המאמנים שנותן ליצירתיות של השחקנים לבוא יותר לידי ביטוי, לעומת סימאונה שהוא מסוג המאמנים שמכריח את השחקנים לשחק בדרך שהוא חושב ורוצה".

סימאונה, מה הוא מכין לבאיירן? (gettyimages)
"גווארדיולה יותר פתוח ממנו, והוא גם מעביר לשחקנים את הפילוסופיה שלו בדרך יותר שקטה, חברתית ואבהית, בעוד שסימאונה עושה את זה בדרך רודנית. גווארדיולה מאמין יותר בהחזקת כדור בהתקפה, וסימאונה מאמין יותר במשחק הגנה ובהתקפות מתפרצות. שניהם תותחים גדולים ולכן אני חושב שיהיה תיקו כי הם מנטרלים זה את זה", מסכם אבוקסיס.
"שניהם מאמנים ענקיים, הכי טובים בעולם היום והקרב ביניהם יכריע מי תיקח את ליגת האלופות", טוען יוסי מזרחי ומוסיף: "ההבדל המרכזי ביניהם בעיניי הוא שסימאונה ברבע מהתקציב עושה את מה שפפ עושה במיליונים רבים, וזו הגדולה של צ'ולו. אבל בטח שלא יזכרו לו את זה אם הוא יפסיד. אני באופן אישי מעדיף את סימאונה, מאמן שההשפעה שלו על הקבוצה שלו היא טוטאלית ובלעדיו אתלטיקו לא שייכת לרמות האלה. שאפו לאיש, ואם הוא ייקח את ליגת האלופות זה פשוט יגיע לו".

יחייך גם אחרי המפגש עם אתלטיקו? גווארדיולה (gettyimages(
מה דעתך על הכתבה?