צ'לסי
- סטרלינג (43)
- האברץ (53, פנדל)
- (43)
- (53)
דורטמונד
גרהאם פוטר הודה בסוף השבוע שהוא מודע לכך שמעמדו מעורער ושהודעת פיטורים עלולה מצדו להגיע בכל רגע. הערב (שלישי) אולי הגיעה נקודת מפנה, כאשר צ'לסי הייתה דומיננטית, כבשה לראשונה בשנת 2023 שני שערים, ניצחה 0:2 את בורוסיה דורטמונד והעיפה את הגרמנים מליגת האלופות בדרך לרבע גמר שלישי ברציפות במפעל.
צ'לסי כבשה בכל 13 משחקיה האחרונים בליגת האלופות בסטמפורד ברידג', אבל היא בעיצומו של משבר קשה ובאף משחק בשלושת החודשים האחרונים לא כבשה שני שערים. הערב, מול בורוסיה דורטמונד שניצחה את כל 10 משחקיה בכל המסגרות בשנת 2023, היא הייתה טובה יותר, עלתה ליתרון מוצדק משער של רחים סטרלינג בדקה ה-43 ומחקה את ההפסד 1:0 מלפני שלושה שבועות בגרמניה כאשר קאי האברץ בדקה ה-53 קבע את תוצאת הסיום בבעיטת פנדל – אחרי שתחילה בעט לקורה ושופטי המסך הורו על בעיטה חוזרת עקב כניסה של שחקני דורטמונד לרחבה עוד לפני שבעט.
דורטמונד אמנם הגיעה בתקופת שיא, כאמור היא ניצחה את כל המשחקים שהיו לה מאז החזרה מפגרת המונדיאל, אבל מול הבריטיות היא מתקשה שנה אחר שנה – ב-2020/21 הודחה מליגת האלופות על ידי מנצ'סטר סיטי, ב-2018/19 נכנעה בשני מפגשים לטוטנהאם ואפילו בשנה שעברה הודחה על ידי ריינג'רס הסקוטית מפלייאוף הליגה האירופית. צ'לסי, שזכתה בליגת האלופות לפני שנתיים ובעונה שעברה הפסידה לריאל מדריד ברבע הגמר, תקווה לפחות באירופה ללכת עד הסוף לאור הכישלון בליגה, דרכה כלל לא בטוח שתצליח להשיג כרטיס לאחד ממפעלי אופ"א בעונה הבאה.
עוד בכדורגל העולמי
"לא שווה למות בגלל כדורגל". אוהד נהרג בקטטה ואנגליה בהלם
"טירוף חסר היגיון": האדום של קן שבר שיא, ואלגרי לא נותר אדיש
הרס את החגיגה: אוהד ליברפול שפצע את רוברטסון הרתיח את קלופ
מהלך המשחק
הרכבים
צ'לסי: קפה, ריס ג'יימס, ווסלי פופאנה, קאלידו קוליבאלי, מארק קוקורייה, בן צ'ילוול, אנסו פרננדס (דניס זקאריה, 87), מתאו קובאצ'יץ' (רובן לופטיס צ'יק, 82), ראחים סטרלינג (כריסטיאן פוליסיץ', 82), קאי האברץ, ז'ואאו פליקס (קונור גלאגר, 67).
דורטמונד: אלכסנדר מאייר, מריוס וולף, ניקלאס זולה, ניקו שלוטרבק, רפאל גריירו, אמרה ג'אן, סאליח אוזצ'אן (ג'יימי ביינו גיטנס, 64), ג'וד בלינגהאם, יוליאן בראנדט (ג'ובאני ריינה, 5), מרקו רויס, סבסטיאן האלר (דוניל מאלן, 77).