לאחר ה-1:1 הדרמטי של ארסנל בלברקוזן, שלושת המשחקים הנוספים הערב (רביעי) בשמינית גמר ליגת האלופות הסתיימו כולם – באופן מפתיע מאוד – בהפרש של שלושה שערים. ריאל מדריד הביסה 0:3 את מנצ'סטר סיטי בזכות שלושער אדיר של פדריקו ואלוורדה, הסינדרלה בודה גלימט חגגה עם אותה תוצאה על חשבון ספורטינג ליסבון והאלופה פריז סן ז'רמן הגדילה את היתרון בסיום והלמה בצ'לסי עם 2:5. משחקי הגומלין יהיו ביום שלישי.
ריאל מדריד – מנצ'סטר סיטי 0:3
לאורך כל ההיסטוריה העשירה של ריאל מדריד, רק קשר אחד הבקיע שלושער במסגרת גביע/ליגת האלופות. קראו לו פירי, וזה היה בספטמבר 1968 מול א.א.ל לימסול הקפריסאית. 58 שנים אחרי, הצטרף אליו פדריקו ואלוורדה, במופע כביר בו הבקיע את כל שעריו תוך 22 דקות במהלך המחצית הראשונה. ואם נוסיף לשלושער הראשון בקריירה גם את שער הניצחון הדרמטי בתוספת הזמן מול סלטה ויגו ביום שישי, זה בכלל שבוע חלומי עבור הקפטן האורוגוואי.
ערב המשחק, סיטי הייתה הפייבוריטית הברורה. היא קיבלה בחזרה את ארלינג הולנאד, בעוד קיליאן אמבפה ישב ביציע והיה רק אחד מתוך רשימה של שבעה פצועים בסגל החסר של אלברו ארבלואה. אבל זה המפעל של ריאל, והיא הופיעה בגדול. הגיחות של ואלוורדה הביכו את ההגנה פעם אחר פעם, כשהשוער טיבו קורטואה בישל לו את הראשון, ויניסיוס בנה את השני וברהים דיאס הכין את השלישי בהקפצה אלגנטית. ההרכב הסופר-התקפי של פפ גווארדיולה קרס לחלוטין, הולאנד בקושי הורגש וסיטי לפחות ניצלה מספיגה רביעית כשג'אנלואיג'י דונארומה עצר את הפנדל של ויניסיוס. בכל מקרה, היא תצטרך נס בגומלין ביום שלישי.
דקה 8: ויניסיוס הקפיץ בין שחקני ההגנה לעבר ברהים, שהיה בנבדל אמנם, אך הדגל לא הונף והוא סחט הדיפה מדונארומה.
דקה 20: גול! רגע אחרי שטעות שלו כמעט הובילה לשער של ברנרדו סילבה, ואלוורדה השתלט על כדור ארוך של קורטואה, דהר מצד ימין, עבר את דונארומה עם נגיעה קלה ומזווית לא פשוטה בעט אל הרשת. 0:1 לריאל מדריד.
דקה 27: גול! ויניסיוס עבר יפה בשמאל והכניס כדור עומק לוואלורדה, שמשך שמאלה ובסיבוב בעט חד ושטוח אל הפינה הרחוקה. צמד לקשר האורוגוואי, 0:2 לריאל מדריד.
דקה 42: גול! וואו, איזה ביצוע של ואלוורדה. ברהים הקפיץ אליו בתוך הרחבה, הקפטן הוסיף הקפצה משלו מול גהי ההמום והמשיך מהאוויר אל הרשת. שלושער ראשון בקריירה ו-0:3 לריאל מדריד.
דקה 58: עוד מתפרצת קטלנית ודהירה של ויניסיוס הסתיימה בהכשלה ברחבה על ידי דונארומה, אבל השוער תיקן והדף את הפנדל של הברזילאי. ויניסיוס התנצל בפני הקהל על ההחמצה.
פריז סן ז'רמן – צ'לסי 2:5
חביצ'ה קברצחליה היה אחד השחקנים ששילמו את המחיר על ההופעה הרעה בהפסד הביתי למונאקו בליגה. לואיס אנריקה אפילו ערך אסיפת חירום והזהיר את שחקניו לפני המפגש עם צ'לסי, כשהרצון היה לנקום באנגלים על התבוסה 3:0 בגמר גביע העולם למועדונים. מי שדאג לנקמה בסופו של דבר הוא שחקן הכנף הגאורגי, שנכנס בדקה ה-62, בישל לוויטיניה בדקה ה-74 אחרי טעות קשה של השוער פיליפ יורגנסן ואז גם הבקיע צמד (ראשון בקריירה בליגת האלופות) שסידר לפריז סן ז'רמן יתרון מבטיח לקראת הגומלין בסטמפורד ברידג'. אנסו פרננדס החזיר את האורחת פעמיים אחרי השערים של בראדלי ברקולה ועוסמאן דמבלה, כשבישל למאלו גוסטו וכבש בעצמו, אבל בסופו של דבר עוד לונדונית הובסה 5:2 במשחק חוץ בשמינית הגמר.
דקה 10: גול! אלופת אירופה פתחה בהתלהבות גדולה וגם עלתה ליתרון מוקדם, כשדמבלה הרים מצד ימין, נבש הוריד בראש וברקולה ירה בשמאל אל המשקוף ופנימה מ-12 מטרים. 0:1 לפריז סן ז'רמן.
דקה 28: גול! אנסו זיהה את המגן גוסטו חופשי בצד ימין. הבעיטה שלו הייתה די חלשה, אבל סאפונוב הדף פנימה וצ'לסי חגגה 1:1.
דקה 40: גול! דמבלה יצא למתפרצת סולו ממחצית המגרש, הטעה שני שחקנים ובעט שטוח מימין לשמאל כדי לקבוע 1:2 לפריז סן ז'רמן.
דקה 57: גול! איבוד כדור של דואה עלה לפריזאים ביוקר, כשפדרו נטו הכין מצד שמאל והקפטן אנסו המשיך אל הרשת והשווה ל-2:2 עבור צ'לסי.
דקה 74: גול! יורגנסן שאב השראה משוער טוטנהאם קינסקי, מסר דווקא לברקולה ולא הספיק לחזור לשער. ויטיניה קיבל מקברצחליה והקפיץ מעל השוער אל הרשת. 2:3 לפריז סן ז'רמן.
דקה 86: גול! קברצחליה ביצע חיתוך אופייני מצד שמאל, הטעה עוד שחקן ועוד אחד, ואז שיגר בימין מ-17 מטרים בחצי גובה אל הפינה הרחוקה. 2:4 לפריז סן ז'רמן.
דקה 90+4: גול! תוספת הזמן הוארכה בגלל עימות בין השחקנים, ופ.ס.ז' ניצלה זאת עד תום, עם מתפרצת והכנה של חכימי מצד ימין לקברצחליה שהשלים צמד וקבע 2:5.
בודה גלימט – ספורטינג ליסבון 0:3
הקוטב הצפוני מעולם לא היה חם כל כך. אחרי הניצחונות המדהימים על מנצ'סטר סיטי ואתלטיקו מדריד, בעזרתם השתחלה למקום ה-23 בשלב הליגה ושרדה בליגת האלופות, והניצחון הכפול המהמם על סגנית אלופת אירופה אינטר בדרך לשמינית הגמר, בודה גלימט הפילה ברשתה גם את ספורטינג ליסבון. הפורטוגלים עלו אוטומטית לשמינית הגמר מהמקום השביעי ולאחר חמישה ניצחונות, אבל הערב לא מצאו תשובה לכדורגל הדינמי של סגנית אלופת נורבגיה. סונדרה ברונסטאד פט דייק מהנקודה הלבנה, אולה בלומברג הרשית ממש לפני ההפסקה וקספר הוג המשיך אך רצף ההבקעות שלו בבית, אחרי הצמד לרשת סיטי והשער ושני הבישולים מול אינטר. ניקיטה חייקין שמר על רשת נקייה וחלום רבע הגמר נראה מציאותי מתמיד.
דקה 32: גול! אחרי בדיקת VAR, בודה גלימט קיבלה פנדל בעקבות עבירה של וניאדיס על ברונסטאד פט, שגם לקח אחריות ובעט מהנקודה הלבנה אל הרשת וקבע 0:1.
דקה 45+1: גול! חילופי מסירות נאים בהתקפת המארחת, עם עזרה קלה מהגנת ספורטינג, הסתיימו בשער קל של בלומברג מחמישה מטרים. אחרי המתנה לאישור ה-VAR, זה 0:2 לבודה גלימט.
דקה 71: גול! האוגה רקד בצד שמאל והעביר כדור רוחב, הוג הדני דחק מקרוב והעניק לבודה גלימט 0:3 גדול.
מה דעתך על הכתבה?