פריז סן ז'רמן סיפקה אמש (שלישי) הצהרת כוונות אדירה עם 2:4 על ברצלונה בפארק דה פראנס, במשחק שבו הוכיחה פעם נוספת את העומק והאופי שלה. אלופת אירופה בשנתיים האחרונות התגברה על שני שערי שוויון של הקטלאנים, הכריעה את ההתמודדות בזכות שערים מאוחרים של ויטיניה ופביאן רואיס ועלתה לבדה לפסגת טבלת ליגת האלופות. אלא שלצד החגיגות בצרפת, הניצחון לווה גם בדאגה גדולה בעקבות פציעותיהם של עוסמאן דמבלה, מרקיניוס וחביצ'ה קברצחליה.
בתקשורת הצרפתית הקדישו תשומת לב מיוחדת להחלטה של לואיס אנריקה להציב את לוקאס הרננדז מול לאמין ימאל. ב-RMC תיארו את הבחירה כ"הברקה אמיתית" של המאמן הספרדי, במיוחד לנוכח היעדרותו של נונו מנדש. לפני המשחק עלו הצעות להציב את וורן זאיר-אמרי בעמדת המגן השמאלי כדי להתמודד עם כוכב ברצלונה, אך אנריקה בחר בהרננדז, שפתח לראשונה העונה בליגת האלופות.
הרננדז הציג מחצית ראשונה כמעט מושלמת מבחינה הגנתית והצליח להגביל משמעותית את ימאל. "מלא אנרגיה ומרוכז במיוחד באגף שלו, לוקאס הרננדז לא העניק ליריבו הספרדי שום מרחב", נכתב ב-RMC, שם תיארו את ימאל כ"כמעט בלתי נראה לאורך המחצית הראשונה". המגן הצרפתי אף סייע לאשרף חכימי באגף הנגדי, והמשיך להתמודד עם כוכב ברצלונה גם כשהאחרון העלה את הקצב לאחר ההפסקה.
אלא שההופעה של הרננדז לא הייתה חפה מטעויות. בדקה ה-55, כאשר נצמד לימאל, הוא אפשר לצ'אבי אספארט להיכנס לשטח שהתפנה מאחוריו ולהשוות ל-1:1. ב-RMC הסבירו כי דווקא הניסיון להיצמד לכוכב ברצלונה ולהקפיד על ההוראות הטקטיות הוביל לפרצה בהגנה. למרות זאת, הרננדז החזיר את היתרון לפריז בדקה ה-72 בנגיחה לאחר קרן של דזירה דואה, לפני שהוחלף שש דקות לאחר מכן לקול תשואות הקהל. באופן אירוני, דקה בלבד לאחר יציאתו, ימאל הצליח לגבור על מחליפו זאיר-אמרי ולהשוות ל-2:2.
גם שני שערי השוויון לא שברו את הקבוצה של לואיס אנריקה. אחרי שימאל קבע 2:2 בדקה ה-79, ויטיניה החזיר את היתרון לפריז כעבור שתי דקות בלבד עם שער מרהיב מהאוויר, ובדקה ה-86 פביאן רואיס קבע את תוצאת הסיום. ב"ל'אקיפ" תיארו: "השער של הקשר הפורטוגלי הקפיץ את הפארק דה פראנס". אלופת אירופה השלימה גם משחק 13 ברציפות ללא הפסד בליגת האלופות.
דזירה דואה, שכבש את השער הראשון של פ.ס.ז' ונבחר לאיש המשחק, התייחס בסיום לניצחון ולשאיפות של אלופת אירופה: "על המגרש אנחנו נותנים הכול. התוצאות מדברות בעד עצמן. יש עוד משחקים גדולים לפנינו, אנחנו נשארים ממוקדים ואנחנו רעבים". כשנשאל על השער שכבש, השיב: "לא גנבתי את ההצגה מאף אחד, אני פשוט משחק את המשחק שלי. הדבר החשוב ביותר הוא שניצחנו הערב".
הרננדז עצמו התייחס בסיום להופעה שלו ולשער שכבש: "דואה? הוא שחקן יוצא דופן, והוא הראה את זה היום. זה לא היה משחק קל, אבל הניצחון הגיע לנו. לפני כל משחק המאמן מדבר עם הקבוצה, ואז הוא אמר לי שאפתח בהרכב. אני תמיד מנסה לתת הכול על המגרש. יש ערבים טובים יותר ופחות, אבל הרצון לתת הכול מעולם לא נעלם אצלי. היום זה השתלם". המגן הוסיף: "אני לא רגיל לכבוש הרבה שערים, אבל זה עדיין רק משחק בשלב הליגה. הראינו הערב שאנחנו קבוצה טובה מאוד, ואנחנו צריכים להמשיך ככה. תמיד נתתי הכול על המגרש, ואמשיך לעשות זאת בפריז".
אלא שהמחיר האפשרי של הניצחון מעיב על החגיגות. דמבלה נאלץ לצאת כבר בדקה ה-20 לאחר שנעצר במהלך ספרינט ואחז בחלק האחורי של ירכו השמאלית. הדאגה גברה בדקה ה-59, כאשר מרקיניוס וקברצחליה נפצעו בזה אחר זה ונאלצו להתחלף. הקפטן הברזילאי נפגע במהלך פעולה הגנתית מול אנתוני גורדון והצליח לרדת מהמגרש בכוחות עצמו, אך מצבו של הגאורגי נראה מדאיג יותר.
קברצחליה נפגע בברכו הימנית במאבק עם אספארט, התקשה לדרוך על רגלו ונזקק לסיוע כדי לרדת מהמגרש. ב"ל'אקיפ" הדגישו את הכאבים העזים שמהם סבל השחקן, כאשר בשלב זה עדיין לא התבררה חומרת הפציעה.
מה דעתך על הכתבה?