ערב לא קל עבר אתמול (חמישי) על סלטיק שסיכוייה לעלות לשלב הנוקאאוט בליגה האירופית קטנו מאוד אחרי ההפסד בבית למולדה 2:1. והאכזבה של הקבוצה נכונה גם כשמדובר בניר ביטון.
הליגיונר הורחק ויחמיץ את המשחקים הבאים. ב'סקוטיש סאן' העניקו לו רק את הציון 5 וכתבו: "לילה נדיר בו הוא לא הפגין את יכולת המסירות הנפלאה שלו". בעיתון גם יצאו מעט להגנת הקשר: "גם היה לו חוסר מזל אחרי ששער שלו נפסל והוא ספג אדום אחרי שהיה השחקן האחרון שהכשיל". חלק מהשחקנים קיבל 4, אחרים 6 ושחקן אחד ציון 7.
- צפו: 1:2 לדמבלה וטוטנהאם מול אנדרלכט
- לירוי ולא להאמין: הדבר הבא בגרמניה
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ספורט1
פרשן המשחק ב-BT ספורט ושחקן העבר של הקבוצה, כריס סטון, אמר על הרחקת ביטון: "ברגע שהוא יצר מגע הכי קטן ידענו שזה אדום. אולי השחקן הנורבגי (אולה קמרה) הפיל את עצמו יותר בקלות, אבל כל אחד באיצטדיון ידע שזה יהיה אדום".
ביטון חייב הרבה למאמן הנורבגי רוני דיילה ששידרג אותו והפך אותו לאחד מכוכבי הקבוצה, אבל ייתכן מאוד שהנורבגי לא יהיה המאמן של סלטיק בשנה הבאה. ה'סאן הסקוטי' כתב שאוהדים רבים חשים שהוא לא האיש הנכון להוליך את המועדון בשנה הבאה במוקדמות ליגת האלופות בגלל שבאירופה הוא כישלון.
דיילה אמר בסיום: "אני לא חושב על מעמדי בקבוצה. את זה יחליטו אחרים. אני הולך לעבוד קשה כדי ששנה הבאה נשפר את ההופעה שלנו באירופה ואני מאמין עדיין שיש לנו סיכוי להפתיע בשני המשחקים האחרונים". כולם יודעים שרק נס יעלה את סלטיק לשלב הבא עם נצחונות על אייאקס (בית) ופנרבחצ'ה (חוץ).
דיילה הוסיף: "אני לוקח את כל האחריות לשני ההפסדים נגד מולדה. אישית וקבוצתית עשינו המון טעויות. לא היו לנו הרבה יותר הופעות גרועות מזו. האשמה היא אצל כל השחקנים שהוכיחו העונה שהם יכולים גם לשחק טוב".
שוער הקבוצה, קרייג גורדון, אמר: "היו לנו נגיעות רכות יותר מדי". הוא ספג העונה 13 שערים בשישה משחקים באירופה. לדבריו השינויים בהגנה הרסו את הקבוצה. בלם הרכש הקרואטי יוזו סימנוביץ' נפצע, טיילר בלאקט המושאל ממנצ'סטר יונייטד נאלץ לנטוש אף הוא.
גורדון אמר: "לא הרגשתי שהיינו בשליטה במשחק אפילו לרגע. מולדה קבוצה מצוינת ומאורגנת. אנחנו חייבים להתחיל להסתגל לכדורגל האירופי. אנחנו אוהבים להתקיף, אבל קבוצות תופסות אותנו לא מוכנים במתפרצות. אם נרצה לעלות נצטרך להפגין שני משחקים ענקיים".
מה דעתך על הכתבה?