הפועל באר שבע מתכוננת להופעת הבכורה בשלב הבתים של הליגה האירופית, כאשר תפגוש את אינטר. עם זאת, בימים האחרונים עולת השערות כי הנראזורי ישמרו כוחות לדרבי ד'איטליה. "אנחנו לא חושבים על יובנטוס", אמר המאמן פרנק דה בור. "הדבר כי חשוב עבורנו כרגע הוא המשחק מול ב"ש".
"אנחנו מכבדים מאוד את היריבה שלנו", הבהיר דה בור במסיבת העיתונאים לקראת המשחק. "מדובר בקבוצה שניצחה את אולימפיאקוס והיתה קרובה מאוד להעפיל לליגת האלופות. אנחנו מתייחסים למשחק בשיא הרצינות. לא התקשרתי לפטר בוס או ג'ורדי קרויף, אבל יש טכנולוגיה טובה ואפשר לעקוב אחריהם גם בדרכים אחרות".
על העובדה שיפתח עם שחקנים שלא מקבלים בדרך כלל קרדיט בליגה: "בשבילי כל שחקן הוא חשוב. כולם חייבים לתת את הכל במהלך האימונים והמשחקים. אני לא רוצה לדבר על ההרכב שיפתח במשחק. נגד פאסקרה ראיתי דברים טובים ודברים אחרים שדרושים שיפור".

איקרדי. "טבעי שנחשוב על יובנטוס" (מאיר אבן חיים)
לעומת המאמן, מאורו איקרדי היה פחות נחרץ: "זה טבעי שנחשוב על יובנטוס, אבל אנחנו מקצוענים ורוצים לנצח בכל משחק. נגיע מרוכזים מול באר שבע. אנחנו רוצים לנצח בשביל המועדון הזה ולעזור לו לזכות בליגה האירופית. זה יהיה נפלא". על כך שבאיטליה מזלזלים ביריבה: "אם נעשה את מה שהמאמן דורש מאיתנו אף יריבה לא תהיה קשה".
איקרדי גם אמר ששמע, כי בישראל השוו אותו לרונאלדו הברזילאי ששיחק באינטר. "הוא היה הכי גדול ואין מה להשוות בינינו". על המעבר של היגוואין ליובנטוס: "הוא שווה את הסכומים הללו כי הבקיע הרבה שערים בנאפולי, אבל אני שמח להיות באינטר. אני חלוץ שמבקיע שערים וזו המטרה שלי וכל אחד מאיתנו צריך לתרום לקבוצה".
כפי שרמז איקרדי, באינטר לא ממש סופרים את האלופה הישראלית וטוענים כי היריבה היחידה שיש לחשוש ממנה היא סאות'המפטון. ההולנדי רואה במשחקי הליגה האירופית הזדמנות לערוך ניסויים בהרכב ולתת הזדמנות לשחקנים להוכיח את עצמם. מי צפוי לקבל את הקרדיט הגדול ביותר הוא מרסלו ברוזוביץ', שאיבד את מקומו בהרכב, וצפוי להימכר בינואר.

ברוזוביץ'. יקבל הזדמנות בהרכב (gettyimages)
לפי התקשורת באיטליה, הקשר הקרואטי צפוי לקבל דקות רבות באירופה במטרה לשמור על מחירו לקראת חלון ההעברות. כזכור, בקיץ סרבו ראשי הנראזורי למכור אותו למרות התעניינות מצד ריאל מדריד, צ'לסי וקבוצות נוספות, אך עד עתה הוא הופיע רק כמחליף במשחק אחד בליגה.
מי שבכל מקרה לא יוכלו לקחת חלק במשחק הם גאביגול הברזילאי, ז'ואאו מאריו שהגיע מספורטינג וכן את סטבן יובטיץ' המונטנגרי וג'פרי קונדוגבייה הצרפתי שהגיעו בעונה שעברה ולא רשאים להשתתף במסגרת האירופית.
עם זאת, 750 האוהדים של באר שבע לא יכולים הרגיש ביטחון כשיגיעו לסן סירו. דה-בור צפוי לתת קרדיט לבלם אנדראה ראנוקיה, שחזר לאחר עונת השאלה בסמפדוריה וחלוץ נבחרת איטליה אדר. עוד שחקנים בכירים שצפויים לעלות בהרכב: פליפה מלו, ג'ונתן ביביאני, אבר באנגה, רודריגו פאלסיו. בין הקורות צפוי לעמוד השוער המחליף חואן קאריסו הארגנטיני, שרשם רק שני משחקים בעונה שעברה.
מה דעתך על הכתבה?