אז נכון, סביליה היא המומחית האולטימטיבית לליגה האירופית, עם שתי זכיות רצופות והמון מוטיבציה לעשות זאת בפעם השלישית. היא אפילו הצליחה לנצח בבילבאו במשחק הראשון ברבע הגמר, על אף שנותרה הקבוצה היחידה (כן, היחידה!) בליגות הבכירות של אירופה שלא השיגה ניצחון חוץ אחד לרפואה. ובכל זאת, עובדה זו לבדה מספיקה כדי לקבוע כי האנדלוסים לא בדיוק במיטבם העונה. הפייבוריטית לזכיה בליגה האירופית תצא מההתמודדות בין ליברפול לדורטמונד. זה לא רק יורגן קלופ מול האקסית המיתולוגית. זה לא רק קרב מוחות בין שני המאמנים שצמחו במיינץ. במובן מסוים, זה פשוט גמר שמתקיים מוקדם מדי, והרבה מאוד מונח על כף המאזניים.
זה נכון במיוחד מבחינת ליברפול. דורטמונד כבר הבטיחה את חזרתה לליגת האלופות בעונה הבאה – היא תסיים כסגניתה של באיירן מינכן בבונדסליגה. לעומת זאת, ליברפול איבדה את הסיכוי לעלות לצ'מפיונס ליג דרך הליגה כבר מזמן. היא לא תצליח לסגור פער של 9 נקודות תמימות מהמקום הרביעי. התקנון החדש של אופ"א, שמעניק החל מהעונה שעברה כרטיס למפעל המרכזי לזוכה בליגה האירופית, יכול לשנות עבור קלופ את כל התמונה. אמנם שמו של המאמן הגרמני הכריזמטי מושך שחקנים, אך האטרקטיביות של הקבוצה תהיה גבוהה הרבה יותר עבור השמות הבולטים אם ליברפול תבטיח את מקומה בשלב הבתים באלופות. זה ברור כשמש.
זו גם ההזדמנות היחידה של קלופ לסיים את העונה הראשונה באנגליה עם תואר ביד. הוא הפסיד באופן אכזרי בפנדלים למנצ'סטר סיטי בגמר גביע הליגה. למעשה, אין לו תארים משמעותיים מאז הדאבל עם דורטמונד לפני 4 שנים, כי גם הגביע הגרמני חמק ממנו אשתקד לטובת וולפסבורג. 4 שנים זה המון זמן עבור מאמן בסדר גודל כזה, עם מוניטין מסוג זה. במועדון כמו ליברפול, לך תדע מתי יהיה לו צ'אנס ממשי נוסף להניף משהו. הליגה האירופית פשוט קריטית.
הליגה האירופית קריטית עבורו ועבור ליברפול. קלופ (gettyimages)
גם מבחינת המועדון עצמו, מדובר בסיכוי שמעורר התרגשות ונוסטלגיה. הזכיה בגביע אופ"א ב-2001, עם הנצחון המטורף 4:5 בגמר על אלאבס של ג'ורדי קרויף, זכורה היטב לכל אוהד ואוהד. זה היה רגע קסום, ורק הקאמבק באיסטנבול מול מילאן בגמר ליגת האלופות ב-2005 גדול יותר. באופן משעשע, היה מרקו רויס בן ה-12 מביא הכדורים באיצטדיונה של דורטמונד בו נערך הקרב האגדי מול הבאסקים. כעת הוא מגיע לאנפילד על תקן הכוכב הגדול של היריבה, ואפשר לראות בכך משהו סמלי. האם רויס תמיד צריך להיות שם כשליברפול זוכה בתואר האירופי השני בחשיבותו? 1:1 במשחק הראשון בגרמניה הוא מקדמה מצוינת. כעת רק צריך להשלים את העבודה.
מצד שני, גם דורטמונד רואה חשיבות עליונה בהתמודדות. אמרנו שלא היו לקלופ תארים מאז 2012? אז זה תקף, כמובן, גם לגבי הקבוצה עצמה. תומאס טוכל, בעונת בכורה חלומית ופנומנלית בכל קנה מידה, רוצה לזכות בתואר ראשון בחייו במאי. ייתכן שיעשה זאת בגביע הגרמני, שם פוגשת דורטמונד את הרטה ברלין בחצי הגמר, ועשויה להתמודד עם באיירן בגמר, אבל בינינו – הסיכוי אפילו טוב יותר בליגה האירופית. ואם יבואו שני התארים יחדיו, איש לא יתנגד.
עונת בכורה פנומנלית. טוכל (gettyimages)
המשחק בליברפול כה מרכזי עבור הצהובים-שחורים, שטוכל אפילו שלח הרכב חסר לדרבי הלוהט של חבל רוהר מול שאלקה בשבת. רויס ולוקאש פישצ'ק כלל לא שותפו. הנריך מחיטריאן ופייר אמריק אובמיאנג נכנסו רק כמחליפים. הייתה זו החלטה מכוננת, וההימור לא עלה יפה. דורטמונד איבדה שתי נקודות יקרות ב-2:2 מול היריבה המושבעת, והפער מבאיירן בפסגה צמח ל-7 נקודות. גם הסיכוי הקלוש לאליפות נעלם, והכל כדי שהכוכבים יהיו טריים ורעננים לגומלין באנפילד.
בקיצור, הגמר המוקדם הזה חשוב במיוחד עבור שתי הקבוצות, גם אם שוכחים את הסיפור הפיקנטי של קלופ. אבל איך אפשר לשכוח? כאשר לוקחים את כל המרכיבים בחשבון, מקבלים את אחד המשחקים הגדולים של העונה כולה באירופה. לא פחות.
קלופ, יעיף את האקסית? (gettyimages)
מה דעתך על הכתבה?