מאת: יעקב זיו צילום: Gettyimages
ישראלים רבים אוהבים לצאת למשחקי כדורגל בגרמניה. אך כדאי שיקחו בחשבון שלכל קבוצה יש חבורה של "אולטראס" שהיא לא רק אחראית על הפירוטכניקה באיצטדיון, מניפה דגלים, מלהיבה את השחקני ושאר האוהדים, אלא גם מתעמתת עם המשטרה.
בחלק מהמקרים מדובר גם בחבורות של ניאו נאצים או כאלה שמניפים כרזות גזעניות. 'הבילד' פרסם היום (שבת) טבלה מרתקת של כל קבוצות האולטראס בבונדסליגה. היכן הם יושבים, באיזה יציע, מה מספרם של האוהדים ומה שמם. גזור ושמור למקרה שאתם טסים לגרמניה. כך תוכלו להיזהר מהם, או אולי תרצו גם להצטרף אליהם, אם החגיגות חיוביות. אגב, הקבוצה היחידה שלא מוזכרת היא פדרבורן, המועדון הכי קטן בליגה עם התקציב הכי קטן.
מדובר בגרעין הקשה של האולטראס. זה של איינטרכט פרנקפורט הוא הגדול ביותר וכולל 1,000 אוהדים. בבאיירן יש 400, של שאלקה הוא השני בגודלו עם 700 אוהדים. המפרט המלא:
מה דעתך על הכתבה?