מאת: יעקב זיו צילום: GettyImages וידאו: מריו גצה
שעות אחדות לפני המשחק בין באיירן מינכן לברצלונה בליגת האלופות הכדורגל הגרמני בסערה ענקית. הבילד גילה היום שמאריו גצה כוכבה הצעיר של בורוסיה דורטמונד סגר לעונה הבאה בבאיירן מינכן ששילמה עליו 37 מיליון יורו. באיירן הבטיחה להביא כוכבים גדולים עם בואו של פפ גווארדיולה לקבוצה, והיא מממשת את ההבטחה.
אוהדי דורטמונד זועמים על המכירה של גצה בן ה-20 והעלו ברשתות החברתיות הודעות של אכזבה ועד התקפות קשות נגד השחקן והנהלת דורטמונד. "ההעלבה הכי עדינה שכתבו נגדו האוהדים בדף הפייסבוק שלו היה שהוא בוגד", מסר הבילד.
גצה עצמו הנחשב לאחד מכוכבי העתיד הגדולים בבונדסליגה נשאל לפני כמה שבועות אם הוא רוצה להיות הליאו מסי של הבונדסליגה, וגילה להיכן ליבו נוטה. הוא אמר: "לא מסי, אני רוצה להיות הכריסטיאנו רונאלדו של הליגה". מחר הוא אמור לפגוש את הפורטוגלי על המגרש בחצי גמר ליגת האלופות. גצה ביקש שבאימון בורוסיה דורטמונד היום תוצב עליו שמירה מחשש שהאוהדים ייפגעו בו.
נשיא דורטמונד, האנס יואכים ווצקה, אמר, כי הוא מאוכזב מאוד מהחלטת גצה ללכת. לדברי הנשיא לא היתה להם ברירה מכיוון שלשחקן יש סעיף בחוזה המאפשר לו ללכת בקיץ 2013 לכל קבוצה אחרת שתשלם עבור סעיף העזיבה שלו 37 מיליון יורו. זאת למרות שיש לו חוזה עד 2016.
מה דעתך על הכתבה?