ניקלאס זולה, אחד הבלמים הבולטים בכדורגל הגרמני בעשור האחרון וזוכה ליגת האלופות עם באיירן מינכן, מצא לעצמו תפקיד חדש ומפתיע במיוחד. אחרי שכבר הצטרף לליגה התשיעית בגרמניה, הפך לשוער.
זולה, שפרש מכדורגל מקצועני בגיל 30 בלבד, הצטרף לטיפנבאך מהליגות הנמוכות, ואף נכנס בין הקורות בעקבות פציעתו של השוער הראשון של הקבוצה.
הבלם לשעבר, שמתנשא לגובה של 1.95 מטרים ורשם 49 הופעות בנבחרת גרמניה, כבר הספיק לשחק שני משחקים כשוער. במשחק הראשון קבוצתו הפסידה 2:1, אך לאחר מכן היא ניצחה 2:3 את אפפנבאך כשזולה עומד בשער.
בסרטון שפורסם ברשת נראה זולה מזנק לכדורים ומבצע עצירות, כשבאחד המהלכים התנגשות שלו בקורה אף גרמה לשער כולו לרעוד.
זולה זכה במהלך הקריירה בחמש אליפויות גרמניה ובליגת האלופות עם באיירן מינכן ב-2020, ובהמשך שיחק גם בבורוסיה דורטמונד. הוא עוד הופיע במדי דורטמונד בחודש מאי האחרון, לפני שהחליט לפרוש מכדורגל מקצועני לאחר קריירה שנפגעה גם משלוש פציעות קשות ברצועה הצולבת.
מה דעתך על הכתבה?