באיירן מינכן כבר מאבדת סבלנות? הכוכב הצעיר תחת זכוכית מגדלת

play
שחקני באיירן מינכן | GettyImages
צפו: באיירן מינכן הוליכה פעמיים אבל דורטמונד חילצה 2:2 דרמטי בקלאסיקר 03:38

על רקע גל הפציעות של אלופת גרמניה, לנארט קארל, שהרשים בעונתו הראשונה בקבוצה הבוגרת, מתקשה לשחזר את היכולת ומצא את עצמו במוקד הביקורת של בכירי המועדון. סוכנו מיכאל באלאק יצא להגנתו: "איפה אתם הייתם בגיל 18?"

(גודל טקסט)

באיירן מינכן היא אחת הקבוצות הטובות בעולם, עם סגל עמוס בכוכבים בחלק הקדמי, בהם הארי קיין, לואיס דיאס, מייקל אוליסה, ג'מאל מוסיאלה וסרג' גנאברי. דווקא על הרקע הזה, הפריצה המטאורית של לנארט קארל לקבוצה הבוגרת הפכה אותו לאחד השמות המסקרנים במועדון. השחקן הצעיר הוכיח שיש לו פוטנציאל להפוך לכוכב-על עולמי, אך כעת מתמודד עם תקופה מורכבת יותר, הן על המגרש והן מחוצה לו.

מבחינת יכולת, לקארל יש כמעט את כל מה שנדרש משחקן התקפה מודרני. הוא מסוגל לשחק במספר עמדות בחלק הקדמי, מצטיין ביצירת יתרון בשטחים צפופים ומחזיק בדריבל, ביכולת טובה באחד על אחד, בראיית משחק, במסירות מפתח ובבעיטה. גם מרכז הכובד הנמוך שלו, בגובה 1.68 מטר, מסייע לו להתמודד מול יריבים. עם זאת, מרשים במיוחד לראות כיצד הוא מצליח לתרגם את הכישרון שלו ליכולת ממשית כבר בגיל צעיר, ועוד במועדון תובעני כמו באיירן מינכן.

קארל כבר הספיק לשבור שיאים, גם בליגת האלופות, ולהכריע משחקים בזכות האיכויות שלו. עונתו המלאה הראשונה בקבוצה הבוגרת הסתיימה עם מספרים מרשימים של תשעה שערים ושמונה בישולים ב-40 הופעות, והציפיות ממנו לקראת עונת 2026/27 היו בהתאם. אלא שפתיחת העונה הנוכחית לא עומדת בינתיים בציפיות: ב-12 משחקים הוא רשם שער אחד ושני בישולים בלבד.

לנארט קארל | GettyImages

בנוסף לירידה בתפוקה המקצועית, קארל מצא את עצמו במוקד ביקורת פומבית מצד גורמים בכירים בבאיירן. אולי הנס הצהיר כי השחקן "עדיין אינו כוכב" והדגיש כי הוא זקוק ל"צניעות". הדברים הגיעו לאחר שב"בילד" פורסם כי במועדון קיים דוח פנימי המעביר ביקורת על חייו הפרטיים של השחקן.

לפי הדיווח, בבאיירן מודאגים במיוחד מהפעילות של קארל ברשתות החברתיות. השחקן פעיל מאוד בטיקטוק ומשתף באופן נרחב את חיי היוקרה שלו עם בת זוגו, זואי קפלה, שהיא משפיענית רשת. ההתנהלות הזו עוררה ביקורת בתוך המועדון, אך לא כולם מסכימים עם הדרך שבה הדברים מטופלים.

מי שלא אהב את הביקורת הוא מיכאל באלאק, שחקן העבר של באיירן וכיום סוכנו של קארל, שיצא להגנתו לפני המפגש מול בורוסיה דורטמונד. "לנארט כולה בן 18. איפה אתם הייתם בגיל 18? כפי שהוא מנסה ומנסה דברים על המגרש, כך הוא עושה גם מחוצה לו", אמר ב-"DAZN".

לנארט קארל ובת זוגו בטקס כדור הזהב | GettyImages

באלאק המשיך והתייחס לחשיבות של הרשתות החברתיות כיום: "כל אחד יכול להציג את עצמו איך שבא לו. ברור שכשעושים את זה, לא תמיד קולעים בכל דבר. לרוע המזל, הביקורות והגינויים מובטחים. אסור לערבב בין ההופעה הציבורית של קארל לבין ההתפתחות הספורטיבית שלו, וזה בדיוק מה שבאיירן מינכן עושה".

שחקן העבר הוסיף כי לגיטימי שאולי הנס יעביר ביקורת על ההופעה הציבורית של השחקן, אך טען: "ברור גם שהוא הופך את לנארט באופן פומבי למטרה".

בינתיים, גם מבחינת דקות המשחק, מעמדו של קארל מעורר סימני שאלה. לאחר ששיחק 90 דקות בגביע ו-86 דקות מול פרייבורג בבונדסליגה, הוא קיבל שש דקות בלבד מול דורטמונד, כשנכנס בדקה ה-84 במקומו של מייקל אוליסה שנפצע.

כעת, הנסיבות עשויות להעניק לו הזדמנות משמעותית להתקדם. הפציעות של איסמעיל סייבארי, שכבר עבר ניתוח, ושל סרג' גנאברי, לצד הפציעות הקודמות של ג'מאל מוסיאלה ולואיס דיאס, הותירו את החלק הקדמי של באיירן מדולדל. המשמעות עבור קארל ברורה: יותר דקות, יותר הזדמנויות וגם יותר לחץ. אם לא יצליח לספק את התפוקה המצופה ממנו, הביקורת עלולה להתגבר, וחייו מחוץ למגרש עשויים שוב לעמוד תחת זכוכית מגדלת.

עוד באותו נושא: באיירן מינכן, לנארט קארל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי