Sport1 Banner

"אלמריה מסוכנת יותר עכשיו"

| Gettyimages

אנריקה וברצלונה נותנים כבוד לקבוצה של חמד: "מאמן חדש מביא רוח לחימה מחודשת"

(גודל טקסט)

מאת: יעקב זיו         צילום: Gettyimages

 

ברצלונה תארח מחר את אלמריה של תומר חמד בקאמפ נואו, במה שיהיה הופעת הבכורה על הקווים של האורחת של סרג'י ברחואן, ששיחק את רוב הקריירה שלו במדי "הבלאוגראנה". אלמריה מדורגת מתחת לקו האדום והיא צריכה להיזהר לא לספוג תבוסה קשה, אחרי שברצלונה ניצחה בקושי את סלטה ויגו ביום ראשון 0:1.

 

 

"ברחואן חבר שלי ואנחנו מדברים פה ושם", אמר לואיס אנריקה במסיבת עיתונאים שקיים לקראת המשחק, "אני שמח שהוא קיבל את ההזדמנות הזאת ומקווה שהוא ייהנה ממנה החל מיום חמישי… שאלת מיליון הדולר היא איך אלמריה תשחק, כי היה למאמן שלה רק אימון אחד לעשות משהו. לפעמים קשה לראות שינוי אחרי שבעה חודשים, אז אחרי יום אחד? מצד שני מאמן חדש מביא לפעמים רוח לחימה מחודשת וזה מסוכן עבורנו. אנחנו נשחק ברצינות הרגילה".

 

לואיס אנריקה כנראה לא יבצע רוטציה ולא יוריד לספסל את ליאו מסי, שצפוי לרשום משחק 50 ברציפות מאז שהחמיץ תשעה משחקים בגלל פציעה. על האפשרות לתת ל"פרעוש" מנוחה אמר: "אני מעלה את השחקנים הכי טובים שעומדים לרשותי וזה מה שאני אומר לאוהדים". על השערים של ג'רמי מת'ייה: "מההתחלה אמרנו שהוא החתמה טובה ואני לא צריך לדרג אותו בזכות השערים שכבש". אנריקה הכחיש שבוסקטס קיבל הוראה לקבל צהוב שיגרום לו להחמיץ את אלמריה: "אמרתי לו ההיפך – תיזהר מהצהוב".

 

ברצלונה ניצחה ב-19 מ-20 משחקיה האחרונים, אבל אנריקה נשאל דווקא על הירידה ביכולת נגד סלטה ויגו: "קבוצה לא יכולה לשחק באותה יכולת 38 מחזורים בעונה. אם זה יקרה, הכדורגל פשוט ישעמם. זה הכל בגלל הלחץ של המשחקים והעומס".

 

 

 

לגבי הירידה ביכולת של ניימאר, שלא כבש בליגה מאז 15 בפברואר, אמר המאמן: "אני לא מודאג. הוא נתן הרבה דברים חשובים לקבוצה ובדרך בה הוא מתאמן אני בטוח שעוד יכבוש הרבה". לשאלה אם הוא היה חותם על המקום הזה באוגוסט שעבר ענה: "אנחנו במקום בו היינו רוצים שנהיה בו. רשמנו 15 משחקים בלי לספוג? זו רק סטטיסטיקה. אנחנו יכולים אפילו לשפר זאת".

 

צ'אבי הרננדס, שאמור לעזוב בשנה הבאה, הפגין משחק טוב בסלטה וזכה למחמאות מאנריקה: "זה נפלא שהוא החליט להישאר איתנו השנה, הוא שיחק יותר משחקים מכל שחקן אחר עם החולצה של ברצלונה. הוא יחליט על עתידו בסוף העונה, אבל שיהיה ברור – הוא נותן לנו המון". היום הגיע צ'אבי למשרדי המועדון לדון על עתידו בקבוצה.

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי