המחזור ה-17 בלה ליגה יצא לדרך אמש (שישי) עם משחק התחתית בו ניצחה ויאדוליד 0:1 את ולנסיה המאכזבת. במוקד משחקי שבת, ריאל מדריד הסתפקה ב-3:3 בלבד אצל ראיו וייקאנו.
ראיו וייקאנו – ריאל מדריד 3:3
משחק תוסס ומלא מהפכים בווייקאס הסתיים ללא הכרעה, כשריאל מדריד מפספסת הזדמנות לטפס לפסגת הליגה הספרדית לפחות באופן זמני. הבלאנקוס חזרו מפיגור 2:0 ל-2:3, אבל איבדו את היתרון והמשיכו להתקשות בחוץ נגד ראיו. בחמשת הביקורים האחרונים שלה אצל השכנה (כולל היום), ריאל ניצחה רק פעם אחת. בלינגהאם שוב כבש, רודריגו נראה טוב, אבל ההגנה של ריאל פישלה וטיבו קורטואה מנע הפסד עם עצירה טובה לבעיטה של פלוריאן לז'ן בדקה ה-98.
לופס נוגח פנימה, קורטואה יכול היה רק להסתכל | אימג'בנק GettyImages, Angel Martinez
מהלך המשחק
דקה 4: 0:1 לראיו וייקאנו! דה פרוטוס ליהטט באגף ימין והגביה לרחבה, לופס ברח מהשמירה של ואסקס ונגח חופשי לחלוטין פנימה.
דקה 36: 0:2 לראיו וייקאנו! פלאסון הרים קרן מימין והכדור נחת על ראשו של מומין, שהנחיל לריאל מדריד שער שני מנגיחה הערב.
דקה 39: ריאל מדריד צימקה ל-2:1. ואלוורדה מצא את עצמו ללא הפרעה מחוץ לרחבה, הניף את רגל ימין ושלח כדור עוצמתי שנעצר רק ברשת.
דקה 45: 2:2! רודריגו הגביה מצד שמאל ובלינגהאם הקדים את השומר שלו כדי לנגוח פנימה ולהחזיר את ריאל מדריד לשוויון.
דקה 56: 2:3 לריאל מדריד! רודריגו קיבל מגולר, הסתובב ובעט מחוץ לרחבה – הכדור פגע בראציו, עשה קשת קטנה ונעצר ברשת.
דקה 64: ראיו מאזנת ל-3:3! לז'ון הגביה, איסי ברח בין רודיגר וטשואמני החולמניים והסיט פנימה בנגיעה יפה מהאוויר.
ואלוורדה העיר את ריאל מדריד | אימג'בנק GettyImages, PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFPבלינגהאם חוגג עם רודריגו | אימג'בנק GettyImages, Flor Tan Jun
ריאל ויאדוליד – ולנסיה 0:1
המפגש בין האחרונה ערב המחזור והלפני אחרונה הוליד מהפך בתחתית: המארחת קטעה רצף של שישה מחזורי ליגה ללא ניצחון (חמישה הפסדים ותיקו) עם שלוש נקודות יקרות, מה שדרדר את ולנסיה הקורסת לקרקעית הטבלה עם הפסד ליגה שלישי ברציפות. אנואר הכריע (20) בבעיטה היחידה של ויאדוליד למסגרת. גם הקבוצה של רובן בראחה איימה רק פעם אחת על המסגרת, והחדשות הטובות היחידות מבחינתה הן שהיא שיחקה לפחות משחק אחד פחות מכל קבוצות הליגה (ומחלקן שתיים ואפילו שלוש).
שחקני ויאדוליד חוגגים | אימג'בנק GettyImages, Octavio Passos
משחקים נוספים
אספניול – אוסאסונה 0:0
מאיורקה – ג'ירונה 1:2
למאיורקה: קייל לארין (20 ו-51), ודאט מוריצ'י הורחק (32). לג'ירונה: דוני ואן דה בייק (7)
מה דעתך על הכתבה?